Cocon Reizen bvba
Martelarenstraat 24
B-2400 Mol
België
info@cocon.be
Tel. +32 (0) 14 320404
Fax. +32 (0) 14 320408
lic. A5053
GFG Toerisme Vlaanderen
Wie zijn we?

Small is beautifull

Cocon Reizen is sinds 1990 gespecialiseerd in het organiseren van volledig verzorgde natuur- en cultuurreizen. Als uitsluitend Nederlandstalige en zelfstandige touroperator, worden haar groepsreizen uitgevoerd in eigen beheer. De persoonlijke controle van voorbereiding, inhoud en verloop van de reis staan garant voor een hoogwaardig product. Ter plaatse op onze bestemmingen werken wij samen met collega’s die onze visie en aanpak delen.

Reisleiding en gidsen

pic_con-uls__66_ 

Gerd Scheelen

Gerd is oprichter en zaakvoerder van Cocon Reizen sinds 1990. Met een diploma licentiaat in de Geografie en een Master in Toerisme bezit Gerd de nodige kennis om kwalitatief hoogstaande programma’s samen te stellen en te gidsen. Voor elke bestemming verricht Gerd extra studiewerk om op de hoogte te zijn van de lokale geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden en eigenaardigheden. Dit alles brengt zij over met een natuurlijke flair en enthousiasme die de Cocon klanten steeds doen terugkomen voor meer. Haar aanstekelijke lach, haar aandacht voor elk individu en haar parate kennis maken van Gerd een reisgids van hoog niveau. Gerd begeleidt in 2016 Flandres en Artois, Wales, IJsland, met het Zwaantje tussen Epernay en Parijs, Ierland, Weimar en Dresden.

 

 pic_img_0010

 Elke Panneels

Als Belgische bleef Elke na vele omzwervingen uiteindelijk hangen in Bilbao in Baskenland. Zij studeerde culturele antropologie aan de universiteit van Leiden en culturele studies aan de universiteit van Leuven. Zij woont in Bilbao en gidst op professionele basis reeds tien jaar. Haar doelstelling hierbij is een kort stadsbezoek omtoveren tot een blijvende herinnering. Haar passie voor architectuur, landschappen en speciaal voor de Baskische gastronomie, wil ze graag met haar gasten delen. Misschien kennen we haar van haar samenwerking met Cath Luyten in kader van het programma Vlaanderen Vakantieland. Zij is onze gids in Bilbao.

 pic_leen

Leen Sels

Literatuur, taal, geschiedenis en kunst. Dit zijn de ingrediënten voor de aanpak van Leen bij haar engagement als gids en reisleider bij Cocon Reizen. Zij is bijzonder onderlegd voor de bestemmingen in Italië; Leen spreekt immers vlot Italiaans. Andere bestemmingen vormen telkens weer een uitdaging voor haar om zich te verdiepen in de cultuur van land en volk. Haar natuurlijk talent voor leiding geven combineert zij met empathie voor iedere reiziger afzonderlijk. Een gesprek met haar is nooit oppervlakkig en steeds echt en verruimend.

 

Gerard Put

Zijn expertise in de politiek en in bestuursorganen maken van Gerard een reisleider met zin voor organisatie. Hij studeerde Germaanse filologie en dit verklaart zijn passie voor taal. Zijn verhaal brengt hij boeiend en met overzicht, doorspekt met anekdotische ‘wist-je-datjes’. Engeland en de Britten zijn één van zijn passies. Hij ontpopt zich tot een ware Engelse gentleman, aangenaam en onderhoudend in omgang. Maar ook voor andere Europese bestemmingen heeft hij de laatste tien jaren een ruime ervaring opgebouwd. In 2015 gidst Gerard de reis naar Hampshire en Armenië.

 

Realisatie door Analyz-it | Inhoud door Cocon Groepsreizen | Gebruikersvoorwaarden | Login