logo
 • Peak District. Manchester en Liverpool

  Landhuizen, trendy steden en moorlands

 • Reis per ferry-autocar
 • 16 - 21 sep 2018
 • 17 tot 29 deelnemers

Natuur en steden

Het Penninisch Massief deint aan de zuidrand uit in het golvende landschap van Peak District National Park. Oude dorpen met grijze stenen cottages nestelen zich in de plooien van het landschap.  De Dark Peak in het noorden wordt gedomineerd door moorlands en heidevlakten, begrensd met steile rotswanden.  Het zuiden in de White Peak is een lieflijk kalksteengebied, bezaaid met landhuizen en markstadjes.  

Vanaf de 18de eeuw beleefde Engeland zijn industriële revolutie.  Wereldhavens en industriesteden groeiden aan de River Mersey en de Atlantische kust.  
Manchester, geboorteplaats van de Industriële Revolutie.  Een fascinerend Victoriaans erfgoed herboren in een moderne stad in de 21ste eeuw: progressief, multicultureel en stijlvol.

Weinig Engelse steden hebben zo’n beruchte reputatie als Liverpool.  Geen enkele stad heeft zo gevochten om zich te ontdoen van dit cliché.  Ontdek deze pulserende stad met haar patrimonium, schitterende kathedralen en nieuwe musea. 

Landenfiches: Verenigd Koninkrijk

Reisbegeleider

Gerd Scheelen

dag
1
Heenreis naar Peak District

Met autocar en ferry.

Opstapplaatsen Antwerpen-Drongen-Middelkerke – heenreis naar Engeland via ferry Calais/Dover – tijdens de namiddag wordt de comfortabele rit onderbroken met een ruime stop bij Luton in het Stockwood Discovery Centre, een mooi geheel van toontuinen, galerijtjes en catering – doorreis naar Buxton in Peak District voor avondmaal en overnachting.

maaltijden: A

Dag 1

Heenreis naar Peak District - Met autocar en ferry.
 • Opstapplaatsen Antwerpen-Drongen-Middelkerke.
 • Heenreis naar Engeland met autocar en via ferry Calais/Dover.
 • Gerd vertelt onderweg over het voorbij glijdende landschap van Kent en Sussex.  De geschiedenis wordt op een zilveren schaal gepresenteerd.
 • Tijdens de namiddag wordt de comfortabele rit onderbroken met een ruime stop bij Luton in het Stockwood Discovery Centre, een mooi geheel van toontuinen, galerijtjes en catering.  Een tikkeltje meer dan enkel wat ruimte voor een beenstrekkertje en kopje koffie.
 • Doorreis naar Buxton in Peak District.  Check-in Best Western Plus Buxton Lee Wood Hotel****, avondmaal en overnachting.

Maaltijden: A

dag
2
Pride and Prejudice in White Peak

Landhuizen in het zuideliijke Peak District.

Verkennende rondrit in het kuuroord Buxton – wandeling door het schilderachtige Bakewell – bezoek aan Chatsworth Castle, met barokke tuinen en setting voor de verfilming van Pride and Prejudice – lunch in een typische inn in de countryside – verkenning van het middeleeuwse Haddon Hall met renaissance tuinen – terugkeer naar Buxton door het typische kalksteengebied van de zuidelijke White Peak – avondmaal en overnachting in Buxton.

maaltijden: O M A

Dag 2

Pride and Prejudice in White Peak - Landhuizen in het zuideliijke Peak District.
 • We logeren in Buxton, een klein kuuroord in het hart van het mooie Peak District.  Formele tuinen, Georgian en Victoriaanse architectuur, crescents en squares, de typische elementen van een Engelse spatown.  De upperclass kuurgasten zijn er niet meer.  In de plaats daarvan is Buxton de scene geworden voor talrijke cultuur- en muziekfestivals.  We tonen je even de entourage van je verblijf tijdens deze reis.
 • Even verderop houden we halt in Bakewell, een schilderachtig marktstadje.
 • En dan door het lieflijke landschap naar Chatsworth House.  Het huis is de zetel van de hertog van Devonshire en sinds 1549 thuisbasis van de familie Cavendish. De inrichting van het huis bevat collecties schilderijen, meubelen, sculpturen, boeken en andere kunstvoorwerpen. Chatsworth House is meerdere malen verkozen tot meest aantrekkelijk landhuis van het Verenigd Koninkrijk.  Je zal het wellicht herkennen als filmset voor de verfilming van de romans van Jane Austen.
 • Lunch in een typische inn in de countryside.
 • De rondrit met autocar wordt verdergezet langs lieflijke dorpen, golvende heuvels en kale hoogtes van de White Peak . We gaan terug in de tijd en bezoeken Haddon Hall,unieke middeleeuwse architectuur omgeven door renaissance tuinen uit de periode van Elisabeth I.  Het meubilair en de entourage zijn een geliefde filmset, ook weer voor de verfilming van Pride and Prejudice  van Jane Austen.
 • Terugrit naar Buxton voor avondmaal en overnachting.

maaltijden: O M A

Chatsworth House

dag
3
Manchester

Van industriestad tot hedendaagse groeipool.

Via Old Trafford treed je binnen in de stad van Manchester United – even een toiletstop, een foto of een souvenir uit de shop – aan de oevers van de Mersey de nieuwe stadsontwikkeling van The Lowry en The Quaeys met het War Memorial Museum van Daniel Libeskind – korte rit naar het Museum of Science and Industry, een oude fabrieksbuurt die een nieuwe bestemming kreeg voor cultuur en wonen – het oude Manchester concentreert zich rond de gotische kathedraal - als paddenstoelen schieten nieuwe gebouwen op tussen 19de eeuwse  woonblokken: het National Footballmuseum en de uitgangsbuurt Printworks – flaneren rond de Town Hall en de Central Library – een stijlvolle afternoon tea in het pompeuze Midlands Hotel – ruimte en tijd om te kiezen uit het aanbod van musea, kunstgalerijen en shoppingmalls – op terugweg nog even langs het stadion van Manchester City – avondmaal en overnachting in Buxton.

Dag 3

Manchester - Van industriestad tot hedendaagse groeipool.
 • Op amper 50 km van ons romantisch verblijf in Buxton ligt het bruisende Manchester.  Via Old Trafford treed je binnen in de stad van Manchester United.  Even een toiletstop, een foto of een souvenir uit de shop, waar alles rood kleurt van voetbalshirts tot babyrompertjes.  Sowieso een originele plaats en icoon van de stad om ons bezoek in te zetten.
 • Aan de oevers van de Mersey situeert zich de nieuwe stadsontwikkeling van The Lowry en The Quaeys, een nieuwe skyline voor de stad met op de voorgrond de futuristische architectuur van het War Memorial Museum, een ontwerp van Daniel Libeskind.  Deze architect ontwierp tevens het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor Ground Zero in New York. 
 • Een korte autocarrit naar Castlefield, de wieg van de industriële revolutie op wereldvlak.  Hier bevindt zich in het oudste treinstation ter wereld het Museum of Science and Industry tussen complexen van oude fabrieken en opslagruimtes.  Ze kregen nieuwe bestemmingen als trendy lofts, hightech industrie en filmstudio's. Een korte wandeling geeft je de mogelijkheid voor een paar leuke beelden.
 • Terug een korte rit brengt je naar het hart van het Victoriaanse Manchester rond het stadhuis en de Library.
 • In stijl genieten we van een luxueuze Afternoon Tea  in exclusieve Midlands Hotel, waar je verwelkomd wordt in de ArtDeco Lounge en in haar gezellige salons.  Het is hier dat Mr Rolls and Mr Royce ooit het concept voor hun automodel concipieerden.  
 • Op een boogscheut ligt de kathedraal.  En we wandelen verder langs Printworks, krantendrukkerij uit de 19de eeuw en nu één van de belangrijkste eventlocaties in de stad.  Aanpalend ligt het National Foodball Museum in het glazen Urbis-complex.
 • En daarna is er tijd voor je eigen keuze: musea, kunstgalerijen en shoppingmalls te over! Een greep uit het aanbod:
  • een wandeling door China Town 
  • een kuier door de Manchester Art Gallery met de mooie collectie Preraphaelites.  
  • Of je kan je natuurlijk onderdompelen in Barton Arcade, Kendals warenhuis of Arndale Centre.  Hier ervaar je dat Manchester een eldorado is voor shoppers, modeontwerpers en nieuwe trendsetters.  
  • een boottocht op het kanaal
 • Op terugweg rijden we nog even langs het stadion van Manchester City, thuisbasis voor Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.
 • Avondmaal en overnachting in Buxton.

maaltijden: O M A

Manchester War Memorial Museum

dag
4
Verkenning van Dark Peak District.

Verborgen dorpen en uitgestrekte moorlands.

Rit langs een kalksteengroeve, waar we blijven stilstaan bij het belangenconflict tussen natuurbehoud en minerale exploitatie in Peak District – prachtige rit door Hope Valley en het dal van Edale – fotostops onder meer in Castleton met de ruïne van Peveril Castle – het achterland van het lieflijke dorp Hathersage verbergt schitterende panorama’s, een mooie plek voor de lunch – even de benen strekken tijdens een gemakkelijke wandeling bij het stuwmeer van Ladybower – afronding van deze dag in het gezellige marktstadje Glossop – avondmaal en overnachting in Buxton.

maaltijden: O M A

Dag 4

Verkenning van Dark Peak District. - Verborgen dorpen en uitgestrekte moorlands.
 • Tijdens deze dag maken we rondrit door het onherbergzame en onheilspellende Dark Peak.  De ondergrond van harde gesteentes leverden onvruchtbare bodems en barre moorlands.  
 • De minerale rijkdom vormde in het verleden toch een uitdaging voor de economische ontwikkeling.  Tijdens een ommetje langs een kalksteengroeve, blijven we even stilstaan bij het belangenconflict tussen natuurbehoud en minerale exploitatie in Peak District.
 • Prachtige rit door Hope Valley en het dal van Edale.  Het dal werd reeds vernoemd in het Domesday Book in de 11de eeuw.  De kalksteen was een bron van bouwmateriaal en nog steeds lokalisatiefactor voor cementindustrie.  Maar vandaag ligt het belang van de regio vooral het toerisme.
 • We maken fotostops en korte wandelingen onder meer in Castleton bij de ruïne van Peveril Castle.
 • Het achterland van het lieflijke dorp Hathersage verbergt schitterende panorama’s, een mooie plek voor de lunch met streekspecialiteiten in een gezellige pub.
 • Even de benen strekken tijdens een gemakkelijke wandeling bij het stuwmeer van Ladybower.  Het reservoir werd aangelegd in de eerste helft van de 20ste eeuw in de vallei van de Upper Derwent.  Nog steeds levert het drinkwater voor een uitgestrekte regio.
 • We ronden de dag af in het gezellige marktstadje Glossop.
 • Avondmaal en overnachting in Buxton.

Maaltijden: O M A

Dark Peak

dag
5
Liverpool.

Wereldhaven in het voetspoor van The Beatles.

Sinds haar nominatie als Culturele Hoofdstad 2008, ontdoet Liverpool zich van haar lompen en hult zich in een eigentijds gewaad – bezoek aan de beide kathedralen: de gevestigde neogotiek van de Anglicaanse gemeenschap en de avant-garde architectuur van Edwin Lutyens in de katholieke Metropolitan Cathedral – rondrit door de stad langs onder meer het historische Albert Dock, The Cavern Club, langs Penny Lane en Strawberry Fields, de cruiseterminal en de nieuwe musea – vrije tijd voor je eigen keuze aan musea: een aanschouwelijke voorstelling van de slavenhandel in het Mersey Maritime Museum of de ontwikkeling van een stad in het gloednieuwe Museum of Liverpool of hedendaagse kunst in Tate Liverpool? – of tijd voor trendy shopping? – terugrit naar Buxton voor avondmaal en overnachting.

Maaltijden: O A

Dag 5

Liverpool. - Wereldhaven in het voetspoor van The Beatles.
 • Op slecht 1,5 rijden ligt Liverpool, vanaf de 18de eeuw één van de belangrijkste trans-Atlantische wereldhavens.  Na de teloorgang van de oude industrie, werd het sinds 2008 een pulserende culturele stad in Europa.  
 • Twee tegenpolen vormen de Anglicaanse en Katholieke kathedralen in Liverpool   Ze rivaliseren in architectuur en dimensies.  De Anglicaanse burcht, een ontwerp van de beroemde Gilbert Scott,  oogt protserig en eclectisch.  
 • De Metropolitan Cathedral, de katholieke tempel is modernistisch en open.  We laten ons betoveren door de kleurenpracht van de glasramen in de Metropolitan of katholieke kathedraal.  En we bewonderen de architectuur van Edwin Lutyens in de crypte.
 • Aansluitend verkennen we de weid uitgebreide stad tijdens een autocarrondrit.  Aan het historische Albert Dock maken we kennis met de drie gratiën, de ArtDeco architectuur die de skyline van Liverpool vorm geeft.  In de voormalige pakhuizen zijn nu musea en nieuwe restaurantjes gevestigd.  We rijden langs ‘The Beatles Story’, Penny Lane en Cavern Club.  Verder de cruiseterminal en de nieuwe musea.
 • Na de vrije lunch, helpt je reisleiding je graag met het invullen van je vrije namiddag.
  • Een aanschouwelijke voorstelling van de slavenhandel in het Mersey Maritime Museum 
  • Of de ontwikkeling van een stad in het gloednieuwe Museum of Liverpool 
  • Of hedendaagse kunst in Tate Liverpool 
  • Of tijd voor trendy shopping
  • Of de bekroonde Beatles Story
 • Terugrit naar Buxton voor avondmaal en overnachting.

maaltijden: O A

Liverpool

dag
6
Terugreis naar België

Door East Anglia en Kent

Vroeg uit de veren voor een mooie rit door Engeland – van Peak District reis je door de Midlands naar East Anglia – na de lunch in de periferie van Londen verder door Kent naar Dover – ferry Dover/Calais – terugreis langs afstapplaatsen Middelkerke/Drongen/Antwerpen.

maaltijden: O M

Dag 6

Terugreis naar België - Door East Anglia en Kent
 • Vroeg uit de veren voor een mooie rit door Engeland.
 • Van Peak District reis je door de Midlands naar East Anglia.
 • Na de lunch in de periferie van Londen verder door Kent naar Dover.
 • Ferry Dover/Calais.
 • Terugreis langs afstapplaatsen Middelkerke/Drongen/Antwerpen.

Maaltijden: O M

 • 6 dagen / 5 nachten 
 • minimum 17 / maximum 29 deelnemers 
 • inbegrepen: 
  • overnachting in dubbele kamer met bad of douche en toilet in vermeld hotel of gelijkwaardig
  • bagageservice in het hotel voor 1 stuk per persoon
  • maaltijden vermeld in programma (4 lunches, 5 avondmalen)
  • vervoer met luxe autocar vanuit België
  • ferry P&O Calais/Dover heen en terug
  • excursies en inkomgelden zoals vermeld
  • gebruik audiosysteem
  • vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en chauffeur, BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen 
 • niet inbegrepen: 
  • overige maaltijden
  • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in het programma
  • eenpersoonskamer € 185,- pk
  • reis-, bijstands- en bagageverzekering, annuleringsverzekering.
 • Reisdocumenten: identiteitskaart
 • Deelnameprijs per persoon: € 1.776,-

Troeven van dit programma...

 • Een verrassende combinatie van het traditionele Engeland en nieuwe hippe steden 
 • Een comfortabele autocarreis met een goede toegankelijkheid van de bezochte plaatsen 
 • Verblijf in een stijlvol Engels countryhotel met een verzorgde gastronomie 
 • Een korte reis met excursies vanuit slechts één hotel 
 • Naar Engeland met de ferry: zo echt en authentiek!

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


Peak District. Manchester en Liverpool - Blijf op de hoogte

Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Deze reis is helaas reeds vertrokken.

Ontdek onze andere reizen