logo
  • De eigenheid van Cocon Reizen

Kwaliteit

Kwaliteit

De reizen worden uitgevoerd in eigen beheer en zijn het resultaat van zelfstandig vakmanschap, gestoeld op een ervaring van 27 jaren in het toerisme. De persoonlijke controle van voorbereiding, inhoud en verloop van de reis staan garant voor een hoogwaardig product. Op locatie werken wij samen met collega’s die onze visie delen.

Iedere reis is uniek! Alles begint met een perfecte voorbereiding van de reis.  Verkenning ter plaatse en betrokkenheid bij de administratie zijn hierbij essentieel.  Bij de samenstelling van de reis gaan wij uit van jouw verwachtingen.  Jou optimaal laten genieten van verblijf, gastronomie en streek is hierbij onze eigenwijze doelstelling.  Deze praktische omkadering schept ruimte voor verbeelding en souplesse tijdens de reis.  Deze persoonlijke benadering van onze reisleiding, en de originaliteit en hoogstaande kwaliteit van ons product zijn onze speerpunten.

Kleine groepen

Kleine groepen

De grootte van je gezelschap is bewust aangepast aan de aard van de reis. Een citytrip of wandelreis wat kleiner, een reis met autocar iets meer. 

Voor bijna alle reizen voorziet Cocon Reizen een draadloos audiosysteem. Gezellig even zitten terwijl de gids vertelt, ondertussen even een foto nemen en niets missen. Een belangrijke meerwaarde voor je comfort.

En wie gaat er zo al mee? De meerderheid van onze gasten is 50+. Iets meer dames dan heren. Soms meer singles, soms meer echtparen. Heb je hierover vragen? We geven je graag een beeld van jouw gezelschap.

Je bed

Je bed

Wil je boeiende belevingen, maar kom je ’s avonds toch graag in een eigen kamer met je eigen douche? Cocon kiest voor logies die passen bij de reis. Een klein boetiekhotel of een heerlijke resort. Een eco-label voor de running of je bedcomfort. Afgelegen rust of centraal in de stad. 

Je verblijf biedt een rustpunt na een dag boordevol van nieuwe indrukken. Een goed verblijf is altijd een beetje thuiskomen.

Reisverzekering

Reisverzekering

Met een gerust hart een reis reserveren en op reis vertrekken, is zeer belangrijk. Daarom raden wij je aan jouw verzekeringspolissen na te kijken, en indien nodig een annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten. Dit kan zowel via je eigen makelaar als via Cocon Reizen.

Uit het grote aanbod op de verzekeringsmarkt heeft Cocon Reizen een keuze gemaakt. Hierbij hebt je de keuze tussen een polis die beperkt is tot de reis zelf, of een jaarformule. Dit geldt voor zowel reis- en bijstandsverzekering, als voor annuleringsverzekering. Deze polis dient afzonderlijk te worden afgesloten en is dus niet in de deelnameprijs inbegrepen.

Transparante reis-info

Transparante reis-info

De prijzen van Cocon Reizen bieden een duidelijk overzicht van je reisbudget. Alles wat inbegrepen en niet inbegrepen is, wordt vermeld in de info. Zo kan je je persoonlijke uitgaven inschatten. Onze keuzes worden bepaald door jouw verwachtingspatroon, veeleer dan door goedkope verkoopargumenten.

Comfort en fysische vereisten

Comfort en fysische vereisten

Comfort (symbool zeteltje)
Authenticiteit is bij Cocon Reizen een belangrijke norm voor de keuze van verblijf en comfort. In functie van de bestemming en de doelgroep wordt accommodatie gekozen en deze keuze wordt steeds duidelijk toegelicht. De gekozen verblijven worden met naam en website vermeld. Deze criteria gelden ook voor de gekozen vorm van verplaatsing en transport. We beoordelen dit met het symbool van één tot vier zeteltjes, waarbij vier stoeltjes het hoogste comfort bieden.

Fysische vereisten (symbool voetje)
Een reis kan meer of minder fysische inspanningen vergen. Dit omhelst onder meer de afstanden te voet, het wisselen van hotel, het al dan niet dragen van je eigen bagage. We kennen hiervoor één tot vier voetjes toe aan iedere reis, waarbij vier voetjes de zwaarste inspanning vereisen. Een reis die extra aandacht besteedt aan het fysische gemak op een rustig tempo, wordt aangeduid met 'slow motion'.

Aan tafel

Aan tafel

Proef je graag van lokale gerechten? Hou je van een heerlijke picknick of een uitgelezen etentje? Wij verwennen graag je smaakpapillen. Samen tafelen met een fijne babbel, maakt deel uit van cultuur en van onze reizen.

Een biertje? Een glaasje wijn? In principe zijn de dranken niet inbegrepen. Soms echter behoren de dranken wel tot het arrangement. In dat geval wordt dit apart vermeld in het programma.

De maaltijden die inbegrepen zijn worden per dag afzonderlijk in het programma vermeld met ontbijt (O), middagmaal (M) en avondmaal (A).

Wil je ons aanbod ontdekken? Vraag hier de brochure aan.

Vraag aan