logo
  • Onze reisbegeleiders

Onze Nederlandstalige reisleiders kennen hun reisdoel en laten je zo uw reis meer beleven. Zij begeleiden hun gezelschap met enthousiasme met een bijzondere aandacht voor iedere reiziger.


Als gids nemen zij je mee naar de mooiste plekjes, naar een plaats weg van de toeristische drukte. Zij kennen gewoontes van land en streek. Zij bezorgen jouw reis die bijzondere ‘meerwaarde’, eigen aan Cocon Reizen.
Ter plaatse op bestemming werken wij samen met gidsen, die onze visie delen. Hun voertaal wordt vermeld in de praktische info. Zij worden bijgestaan door Nederlandstalige Cocon-reisleiding.

Erion Avllazagaj

Onze Engelstalige gids ter plaatse. Naast Engels spreekt Erion ook perfect Duits. Als hoofdberoep doceert hij Europese geschiedenis en Duits aan de universiteit A.Xhuvani in Elbasan, ten zuiden van Tirana. Hij voelt zich nauw betrokken bij de democratisering van zijn land en de integratie van Albanië in Europa. Attent, idealistisch, belezen en welbespraakt zijn enkele adjectieven die passen bij zijn persoon. Ondanks de confrontatie met de wantoestanden in zijn land, gelooft hij als vader van een jong gezin, rotsvast in de economische en sociale wederopbouw van Albanië en een betere toekomst voor zijn dochtertjes.

Gaat mee naar: Albanië

Lut Brits

Lut werkte al eerder mee aan concertreizen van Cocon: Schubertiade in Schwarzenberg en Mozart in Salzburg.
Haar passie voor taal en muziek leidde tot een carrière bij de openbare omroep als presentator/programmamedewerker bij achtereenvolgens BRT 3, Radio 3 en Klara. Zij begeleidt en zorgt voor de muzikale duiding tijdens de concertreis naar Malta.

Elke Panneels

Als Belgische bleef Elke na vele omzwervingen uiteindelijk hangen in Bilbao in Baskenland. Zij studeerde culturele antropologie aan de universiteit van Leiden en culturele studies aan de universiteit van Leuven. Zij gidst op professionele basis reeds tien jaar. Haar doelstelling hierbij is een kort stadsbezoek omtoveren tot een blijvende herinnering. Haar passie voor architectuur, landschappen en speciaal voor de gastronomie, wil ze graag met haar gasten delen.

Gaat mee naar: Valencia

Gerd Scheelen

Gerd is oprichtster en zaakvoerder van Cocon Reizen sinds 1990. Met een diploma licentiaat in de Geografie en een Master in Toerisme bezit Gerd de nodige kennis om kwalitatief hoogstaande programma’s samen te stellen en te gidsen. Voor elke bestemming verricht Gerd extra studiewerk om op de hoogte te zijn van de lokale geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden en eigenaardigheden. Dit alles brengt zij over met een natuurlijke flair en enthousiasme die de Cocon klanten steeds doen terugkomen voor meer. Haar aanstekelijke lach, haar aandacht voor elk individu en haar parate kennis maken van Gerd een reisgids van hoog niveau.

Leen Sels

Literatuur, taal, geschiedenis en kunst.  Dit zijn de ingrediënten voor de aanpak van Leen bij haar engagement als gids en reisleider.  Zij is bijzonder onderlegd voor de bestemmingen in Italië; Leen spreekt immers vlot Italiaans. Andere bestemmingen vormen telkens weer een uitdaging voor haar  om zich te verdiepen in de cultuur van land en volk.  Haar natuurlijk talent voor leiding geven combineert zij met empathie voor iedere reiziger afzonderlijk.  Een gesprek met haar is nooit oppervlakkig en  steeds echt en verruimend. 

Frans Van Avendonk

Hij begon als natuurgids toen hij amper 18 jaar oud was. Het vrijwilligerswerk met jongeren, natuur en milieu bracht hem naar Malta. Hij ontmoette er zijn vrouw en verhuisde naar dit eiland. Als universitair geschoold freelance gids aanvaardt Frans opdrachten van reisorganisaties, gidst hij fiets- en wandelvakanties, en zorgt hij voor de inhoudelijke omkadering voor cultureel en religieus toerisme. Sinds 2012 is hij vicepresident van de Malta Union of Tourist Guides. Lezingen en het geven van opleidingen vullen nu een aanvulling bij zijn werk als gids. Frans is onze plaatselijke Nederlandstalige gids in Malta.

Jean Van Hoof

Jean studeerde wetenschappen aan de Limburgse hogeschool en was vervolgens leraar aan het middelbaar onderwijs.  Op 'jonge' pensioenleeftijd ontplooide hij een ware nieuwe carrière en 'duizend en één' activiteiten.  Hij legt op professionele wijze zwemvijvers aan, schrijft over tuinarchitectuur, speelt accordeon en schrijft de scenario's voor TV-tuinprogramma's en muziekoptredens.  Sinds enkele jaren fungeert hij ook als enthousiast gids en reisleider op een aantal gespecialiseerde bestemmingen.

Geïnteresseerd om begeleider te worden? Contacteer ons!

Contact