logo
  • Nieuws

Brexit? ID of reispas? Visum? Reisverzekering

28 feb 19

Regelmatig krijgen wij vragen naar de gevolgen van de Brexit met betrekking tot het reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard is dit voor iedere inwoner van zowel de Europese Gemeenschap als in het Verenigd Koninkrijk op dit moment nog koffiedikkijken. Toch kunnen wij al een aantal aanbevelingen geven voor uw nakende trip met Cocon reizen naar UK.

Eilanden

30 december 18

Cocon en eilanden... ja ze hebben iets met elkaar.  Al is het maar... wanneer kan ik het zo noemen?  Wanneer wordt het een continent?  Wanneer is het maar een rotsblok in de oceaan?  Reisen naar een eiland, een vorm van loutering, van door zee gaan.  Een reis over water..; sprongsgewijs zonder overgang, zonder geleidelijke nuance.  ...

Valencia een terugblik

22 november 18

Onze dank voor dit staaltje van organisatie en begaan zijn met je reizigers/klanten/vrienden.

En voor al degenen die voor en achter de schermen, vanop kantoor of “in het buitenland” hieraan hebben meegewerkt, een DIKKE PLUIM !

Luc Inghels  &  Lieve Geeraerts

Reisimpressie: op zoek naar het Noorderlicht.

Met Gerd als gids op stap gaan geeft je zekerheden: 
- Alle programma’s zijn uitstekend voorbereid 
- Op elk moment mag je je aan de leukste verrassingen of reacties verwachten... 

lees meer...

Calabria, een verkenning in de teen van Italië

21 januari 18

Calabrië! Jarenlang was deze streek het stoutste jongetje van de Italiaanse klas. Deze voormalige boevenstreek in de teen van de Italiaanse laars is echter bezig met een revival en vraagt om een verkenning. Het diepe zuiden is nog ietwat ontoegankelijk en de wegen zijn niet overal even best, maar wie dat voor lief neemt krijgt er enorm veel voor terug.  Prachtige exploraties in de onverwacht ongerepte natuur van Nationale Parken van Sila en Pollino. De ruige bergen van Aspromonte worden doorsneden door diepe kloven met verlaten dorpen en hoeves tussen de olijfgaarden.  De toeristische vissershavens aan de Tyrreense kust zijn mooi gerestaureerd.  Het is er heerlijk flaneren tussen typische restaurants en winkels met artisanaat.  De Ionische kust is minder ontsloten en verbergt waardevolle archeologische sites en Byzantijnse bouwwerken.  Een streek met een eigen identiteit, een unieke ervaring.