logo
  • Reis per vliegtuig
  • Minimum 4 dagen
  • Minimum 12 deelnemers

Landenfiches: Estland, Letland, Litouwen

1 dagen

Vilnius, hoofdstad van Litouwen

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen.  Heel wat gebouwen zijn opgetrokken in barokke en klassieke stijl. De stad biedt onderdak aan een grote universiteit.Het studentenleven maakt de stad bruisend met veel café’s, restaurants en uitgaansgelegenheden.

1 dagen

Trakai en Europos Parkas in het zuiden van Litouwen

Een uitstap naar het nationale park Trakai, met daarin meer dan 200 meren en een prachtig kasteel zal niet ontbreken.  Ook in het zuiden van Litouwen ligt Europos Parkas, een park voor hedendaagse kunst. 

1 dagen

Kaunas en de Kruisberg tussen Litouwen en Letland.

Op doorreis tussen Litouwen naar Letland, maak je een stop in het pittoreske Kaunas, waar de rivieren Neris en Nemunas samenvloeien. Verderop stoppen we ook aan de kruisberg, een bedevaartsoord met duizenden kruisen, waar Litouwers duidelijk maken dat ze altijd trouw zullen blijven aan hun eigen identiteit, religie en erfgoed: een vorm van vreedzaam verzet.

1 dagen

De kastelen in het zuiden van Letland

Een route langs typische dorpen en bucolische landschappen laat je het kastelengebied van het zuiden van Letland ontdekken.

1 dagen

Riga, de hoofdstad van Letland

De hoofdstad van Letland is Riga. Hier laten we ons verrassen door de vele Art Nouveau pareltjes die de stad rijk is. Naast de Oude Stad, die UNESCO werelderfgoed is, wanen we ons onder de lokale Letten en nemen we een kijkje in de levendige centrale markt. De vroegere zeppelin hangars, dienen nu als marktplaats voor alles wat in het dagelijkse leven nodig is.

1 dagen

Het nationaal park Gauja in Letland

In het achterland van Riga, ligt het karstgebied van Gauja nationaal park, ook wel lokaal het Lijflandse zwisterland genoemd. Een ideaal wandel gebied met daar middenin de historische stadjes als Sigulda en Cesis.

1 dagen

Tartu, universiteit en tweede stad van Estland

Een rit door het eenzame binnenland van Estland brengt je naar Tartu, de intellectuele hoofdstad van Estland
Een stadswandeling in Tartu laat je kennismaken met deze oudste universiteitsstad van de Baltische landen.

2 dagen

Het nationale park Laheema in het noorden van Estland.

Daarna gaat de reis verder naar Lahemaa, kenmerkend zijn de aanwezigheid van kapen en beschutte baaien waarin er talrijke zwerfstenen liggen, omgeven door naaldbossen met hun unieke fauna en flora. Rondom deze baaien, her en der verspreid, enkele autenthieke Estse visserdorpjes en in het landschap verweven de aanwezigheid van 17-19de eeuwse landgoederen.

1 dagen

Tallinn, hoofdstad van Estland

Als afsluiter herbronnen we in Tallinn, de best bewaarde Hanzestad in Noord-Europa. Tallinn is de grootste stad, het kloppende hart en het venster op de wereld voor Estland. Via zijn Oude Stad, het Kadriorg Park, de Zangfestivalgronden en het Boheemse district Kalamaja zullen we een veelzijdige en bruisende stad leren kennen. Een Baltische stad met een Scandinavische twist evenals de moderne Estse keuken, waarvan we veelvuldig zullen genieten!

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

En wij hebben je aanvraag voor een offerte voor jouw groepsreis goed ontvangen.
Wij zullen één van de volgende dagen contact met je opnemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


Baltische landen - Informatie Aanvraag

Sinds 1990 organiseert Cocon Reizen thematische groepsreizen met oog voor kwaliteit en een toegevoegde waarde. Je kan je laten inspireren in onze brede waaier van bestemmingen.

Een bijzondere reis maken met je familie? Een incentive voor je werknemers? Of op reis met je jaarclub of vereniging? Cocon Reizen helpt je graag met het samenstellen van een groepsreis op maat van jouw reisgezelschap, en dit vanaf 10 personen of meer.

Laat je wensen weten.

Contactgegevens

Bestemming

Budget en offerte

Geïnspireerd door deze bestemming?

Vraag meer informatie