logo
  • De ervaring van Bea in Georgië met Cocon

Beste Gerd,

Je hebt mij weer eens een unieke ervaring laten beleven. Voor mij was dit een heel mooie ontdekking van een parel in het ons zo onbekende ex-Oostblok.

Het voelen van wat deze mensen onder het Sovjet bestuur hebben meegemaakt, hun vaste intentie om vooruit te kijken, de snelle veranderingen waaraan deze maatschappij onderhevig is en het beseffen van hoe goed wij het hebben was leerrijk en verruimend. Ook de reveil van het diep Christelijk geloof van jong en oud, een geloof dat door de eeuwen heen heeft stand gehouden, heeft mij uitermate geboeid en aangegrepen. Het koppige Georgische bergvolk heeft mij bekoord.

Je organisatie was super! Het logies was van topkwaliteit, elke nacht, in elke accommodatie. Het was fijn bij mensen thuis te kunnen lunchen, home kooked meals wat kan je beter smaken? We maakte kennis met de plaatselijke keuken en gewoonten. Het vervoer was ok, misschien had de bus wel wat nieuwere schokdempers mogen hebben. Maar we zaten ruim, comfortabel en proper.

De gids was perfect!!!!!!!! Ia liet ons in duidelijk, goed gearticuleerd en niet te snel Engels kennis maken met de geschiedenis tot vandaag van haar land. Zij was begeesterd, passioneel en heel behulpzaam, zij was empathisch en diplomatisch. Zij was realistisch en objectief, een ideale ambassadrice van haar land.

Ik hoop dat je volgend jaar weer een plek vindt buiten de platgetreden paden van het massatoerisme. Ik zal dan met alle plezier weer van de partij zijn!

Met oprechte dank en tot een volgende keer

Bea