logo
  • Drie dagen fietsen in Coronatijd

België België
03 september 2020

Drie dagen fietste ons door Corona beperkte gezelschap, vakkundig gegidst, door het groene Limburg, langs bredere en soms smallere paden, langs de abdij van Achel, “hoog door de boomkruinen”, dwars door de bloeiende heide en bossen en we vulden onze longen met frisse gezonde lucht. 

Zonnige picknick aan de molen van Kattenbos. Prachtig weer en dan plots ... een opstekende namiddagstorm ... die Gerd, met een elegante zwier, off-road deed belanden!  Met nog een fikse zomerbui assorti ... maar de regen bleef niet duren en we kwamen droog-gewaaid weer thuis bij de Fossee.

In het vakantiehuis genoten we van comfort en gezelligheid en de lekkere, door Gerd vers bereide maaltijden, buiten in de zomerse tuin! Wel een beetje geplaagd door culinair verwende wespen die zich enkel lieten verjagen door brandende Illy-koffie!

Zalig geslapen! De laatste morgen, vroeg op ... voor de dauw-wandeling. Een unieke ervaring: enkele reetjes gespot, een buizerd, nog slaperige koeien... en de gesluierde, ontwakende natuur bij zonsopgang. Terug in de Fossee, kreeg het uitgebreide ontbijt van Gerd het verdiende succes!

Met verse moed, reden we dan weer huiswaarts, beladen met mooie herinneringen en onverwacht veel foto’s van deze Corona-veilige fietsvakantie in de Fossee!”