logo
  • Fietsen in Limburg, uitermate geslaagd

België België
03 september 2020

Fietsen in Limburg. Een driedaags midweekarrangement van Cocon voor vakantie in eigen land in tijden van corona.

Rond 10u30 werden we verwacht in vakantiewoning Fossée te Lommel-Kolonie. Na onze intrek in de mooie ruime kamers en het afladen van onze fietsen, werden we vergast op een heerlijke tapalunch. Tegelijkertijd werden de fietsplannen voor het driedaagse fietsarrangement ontvouwd: gastvrouw Gerd had voor ons 3 fietsroutes uitgedokterd langsheen het onuitputtelijke fietsknooppuntennetwerk Limburg.

Rond 13u30 vertrokken we voor onze eerste gegidste fietstocht. We reden ongeveer 45 km en passeerden langs de indrukwekkende Sint-Benedictusabdij van Achel en hielden halt bij het gerestaureerde restant van de ‘dodendraad’, een pijnlijke herinnering aan de gruwel van de eerste wereldoorlog. Uiteraard kregen we bij de haltes onderweg veel informatie over geschiedenis, cultuur, flora en fauna. Dit zijn we gewend van Gerd. ’s Avonds wachtte ons een heerlijk driegangenmenu, helemaal bereid door de gastvrouw.

De tweede dag telde 62 fietskilometers. We vertrokken langs de Lommelse Sahara en picknickten in de schaduw van de Leyssensmolen bij het Kattenbos. We passeerden langs de Duitse militaire begraafplaats en bezochten ook de fietsbeleving ‘Fietsen door de bomen’. De avond werd afgesloten met een BBQ bij ondergaande zon in de tuin van ons verblijf.

De laatste dag startten we met een ochtendwandeling in het natuurgebied de Waterring. Na het ontbijt namen we voor de laatste keer de fiets voor een tocht van ongeveer 20 km door het grenspark De Kempen. Bij de lunch werd nog nagepraat over onze fietsbeleving in ‘de Limburg’. We moesten vaststellen hoe mooi vakantie in eigen land wel kan zijn.

De fietsen werden terug op de auto gezet en rond 16u00 keerden we meer dan tevreden terug huiswaarts na deze uitermate geslaagde midweekfietsvakantie. Kort en leuk. Een aanrader.

Leo