logo
  • Heel toevallig sta ik hier...

Actualiteit Nederland
08 februari 2020

Roger vertelt:

Heel toevallig sta ik hier.........

Ergens in de jaren 80 leerden we Gerd toevallig kennen tijdens een bezoek aan gemeenschappelijke vrienden. De gastvrouw voelde zich toevallig die dag niet zo goed. Een voldoende reden voor Gerd om zelf in de potten beginnen te roeren zodat alle monden en mondjes gevuld werden. Onze mond viel gewoon open bij het zien van zo'n dynamiek. Zelfs tijdens het roeren gaf ze Ruth borstvoeding. Het puurste bewijs dat een vrouw méér dan 2 zaken te-gelijk aankan.

Ze vertelde ons dat ze geografie had gestudeerd en lessen aardrijkskunde gaf. Later bleek dat de schoolwereld voor haar té eng en té klein was. Als creatieve doorzetter was ze op zoek naar wat anders.

In 1990 startte ze reisagentschap COCON. Ze wist dat ik al jaren in de luchtvaartsector werkte voor British Airways en dus een bekwaamheidscertificaat voor airline-ticketing bezat. Gerd vroeg me om mee in het COCON-project te stappen om zo een volwaardig reisagentschap te kunnen opstarten. Ik heb toen “ja” geantwoord, een ja die ik me zeker niet beklaagd heb.

Gerd behaalde na 3 jaar studies – gecombineerd met het werk voor COCON en haar gezin – haar licentiediploma voor de reissector. Ik verliet zoals overeengekomen de organisatie maar de vriendschap en de dankbaarheid zouden langs beide kanten blijven. We waren en zijn nog altijd dikke vrienden. Het was trouwens en is nog altijd een privilege om te mogen samenwerken met een gedreven, bekwaam en leergierig iemand als Gerd.

Etienne, besef jij wel wat voor een geluksvogel jij bent met zo'n madam aan je zijde?

Samen met Gerd, Etienne en alle medewerkers van COCON ben ik dan ook blij het glas te mogen heffen op 30 jaar COCON.

Ik wens bij deze COCON nog vele kleurrijke jaren toe. En nu ik het toch over kleuren heb, geef ik graag het woord aan m'n vrouw Jenny...

En Jenny gaat verder...

Als Gerd vroeg om voor de tafelversiering te zorgen, konden we niet anders dan “ja” zeggen. We wilden dan ook dat de decoratie wat naar de naam COCON zou verwijzen.

De vertakte takken van de krulhazelaar staan voor de tentakels die Gerd telkens weer uitsteekt. Elke reis wordt grondig voorbereid met een prospectie. Informeren, alles instuderen ....nooit is het voor Gerd te veel. Hoe meer ze weet hoe meer ze kan doorgeven en hoe meer haar reizen nazinderen.

De oranje en groene kleuren van water, bloemen en snippers zijn de kleuren van het logo van Cocon.

De parels in en rond de vazen staan voor de wijze waarop Gerd van haar reizen parels wil maken......en hoe zij en haar medewerkers schitteren in dat opzet. Want het moet gezegd....ook voor de medewerkers ligt de lat hoog.

De eischalen zijn zowat als een cocon die openbarst. Je zit veilig bij Gerd, net als in een cocon...om nadien open te barsten en te genieten van een nieuwe wereld die tijdens het reizen op je afkomt.

Al 30 jaar lang probeert Gerd dat symbool van een cocon in al haar reizen te realiseren. En het moet gezegd – ze doet dat met glans en steeds vol zin en zinvol....

Een gave, een talent. Het getuigt van veel werklust en werkijver...

maar ook van goede genen... Haar ouders Frans en Maria hebben dat knap gedaan.

Gerd, vooraleer je definitief gaat cocoonen, mag je hopelijk eerst nog wat jaren coconnen.