logo
  • Kastelen en tuinen aan Seine en Oise - Denise Rommes

31 maart 2020

In juli 2015, onze tweede Coconreis naar Frankrijk, tussen Seine en Oise. Achteraf bleek dat Gerd het originele programma had herwerkt als een' slow motion' reis. We hebben er niet minder van genoten, de professionele aanpak van Gerd gaf ons de mogelijkheid om bijkomende toeristische bezoekjes mee te pikken. We leerden nieuwe reisgenoten kennen, en ook De Korenbloem met de onvergetelijke Danny aan het stuur. De valleien van de Seine en Oise waren in het verleden de geliefde pleisterplaatsen voor adel en kerk. We bezochten de kastelen, tuinen en abdijen in de schaduw van de Franse hoofdstad.

Het kasteel van Ecouen, De Axe-Majeur in Cergy, de kerk van Auvers en Château d’Auvers-sur-Oise. We wandelden op het “parcours spectacle” en maakten  de 19de -eeuwse leefwereld mee van het impressionisme zoals Daubigny, Pissarro, Cézanne, Monet en natuurlijk Vincent Van Gogh, die in Auvers-sur-Oise zijn laatste levensjaren doorbracht.

In Giverny bezochten we het huis en de tuinen van Monet, In Poissy de Villa Savoye van Le Corbusier, het kasteel van Thoiry en Senlis een stad met een prachtige gotische kathedraal uit de 12de eeuw.

We maakten een stop bij het Domaine de Chantilly.

Alvorens huiswaarts te keren kuierden we rond in de Ruïnes van de Abdij van Chaalis met zijn prachtige tuin. De reis werd afgesloten met een uitstekende lunch in het Kasteel van Ermononville. Voor een “slow motion” reis kon dit wel tellen.