logo
  • We zijn noodgedwongen thuis - Hugo

Beste Cocon vrienden,

Ik moet jullie zeker niet vertellen dat ons leven er sinds de lockdown heel anders uit ziet. Er zijn mensen die nog kunnen gaan werken, andere werken van thuis. Een grote groep zit technisch werkloos thuis.  En dan zijn er de groep gepensioneerden, waartoe wij behoren, en die zoals vele anderen in hun “Kot” moeten blijven.

Maar tegenover alle negatieve dingen zijn er ook positieve. Zo zie ik buren, die mekaar enkel kennen van goedemorgen of goedenavond, nu met mekaar een praatje slagen. Ze zijn noodgedwongen thuis en hebben tijd. Tijdens een wandeling groeten mensen, die mekaar van haar nog pluim kennen, mekaar of nemen de tijd voor en praatje. Ze zijn noodgedwongen thuis en hebben tijd

Fietsers zwaaien vrolijk in het voorbij rijden, ze zijn niet gehaast. Ze zijn noodgedwongen thuis en hebben tijd.

Automobilisten laten u met een brede glimlach de straat oversteken en wachten tot je helemaal aan de overkant bent alvorens te vertrekken. Ze zijn noodgedwongen thuis en hebben tijd

Mensen helpen elkaar, doen boodschappen voor een hulpbehoevende. Ze zijn noodgedwongen thuis en hebben tijd

Hopelijk houden we deze gewoonten bij voor later en is heel deze crisis niet voor niets geweest. Volhouden samen komen we er uit en zoals men op het vliegtuig zegt: De daling is ingezet, we weten alleen nog niet wanneer we gaan landen.

Groeten

Hugo

Naar goede gewoonte heb ik voor een beetje kijkplezier gezorgd onder de vorm van een reeks foto’s. Ditmaal zijn de landschappen en gebouwen aan de beurt gemaakt op de tuinreizen met Cocon.