logo
  • Cocon, een klavertje vier

Actualiteit Nederland
08 februari 2020

Beste Gerd en Etienne,

Beste reisvrienden,

Wat een ‘feestelijk moment’ om iedereen hier zo samen te zien, elk op één of andere manier - met één of meer draadjes, zijnde zijn eigen reizen - verbonden met Cocon.

Het is echt een ‘bevoorrecht’ moment om mee te maken! Want deze groepsbijeenkomst illustreert overtuigend het resultaat van 30 jaar inspanning en inzet. Een beloning onder vorm van de betrokkenheid en vriendschap van deze hele groep. Een mooie multiplication van Gerd’s oorspronkelijke idee!

Wat maakt toch dat het zo klikt met Cocon? Het vat zich mijns inziens samen als een klavertje vier:

  • Variatie op een vertrouwd stramien
  • Geografie als leidraad
  • Enthousiasme, verhalen en gedeelde ervaringen
  • Professioneel teamwork en support


Variatie op een vertrouwd stramien:

Wie met Cocon reist, weet gewoon dat in de voorbereiding veel gecheckt werd en dat er professioneel gewerkt wordt. Dat is ontspannend, en je geniet gewoon. Vooral van de variaties, zowel in het aanbod van reizen (natuur, cultuur, muziek, citytrip, enz worden afgewisseld) als in de bezigheden per reisdag. Geen tijd voor verveling.


Geografie als leidraad:

Als geografe vertrouwt Gerd op haar studiekennis, om een leidraad in een reis te steken. Een goed idee, want aardrijkskunde brengt een synthese van vele aspecten. Natuurverschijnselen zijn zeer boeiend, en de interactie met menselijke activiteit is altijd interessant en verbazend.


Enthousiasme en verhalen:

Dat Gerd enthousiast kan vertellen wekt ook navolging. In het Cocon reisgezelschap worden in de conversatie vaak nog andere reizen verweven, en wordt het een meer-dan-één-reis-ervaring achteraf.


Professioneel teamwork en support:

Dat het allemaal zo vlot oogt te lopen, is het bewijs van goed teamwork en professionele support in allerlei taken. Gerd heeft zich goed weten te omringen. Iedereen is ook op elkaar ingewerkt.

Daarmee zijn de blaadjes van het klavertje vier beschreven. Gerd, we wensen je van harte dat het zijn naam als gelukbrengertje ook eer aandoet. Dat je stralend kan terug zien op die prestatie, samen met Etienne en je familie, en er fier op bent. Cocon staat er!

Daarop wil ik toasten. En hoe het vervolg ook wordt, we kijken uit naar wat je met jouw creativiteit uitdoktert.

Een dikke proficiat,

Josette