logo
  • Herfstwandeling in de Loirevallei

Frankrijk
15 april 2020

Herfstwandeling in de Loirevallei


  Al tien jaar lang stelt het kasteel van Chaumont-sur-Loire elke herfst haar tuinen open om dit prachtige seizoen te vieren met de ‘Splendeurs d’Automne’. Natuurliefhebbers opgelet! Want deze kleurenpracht in de Loirevallei mag je niet missen.


Al tien jaar lang opent het kasteel van Chaumont-sur-Loire een keer per jaar haar deuren in het kader van het Internationaal Tuinenfestival en toont het kasteel al haar herfstpracht.

© E.Sander

Twee weken lang staat het kasteel van Chaumont-sur-Loire bol van de herfstactiviteiten en tooit het zich in de meest sprankelende kleuren. Op het programma staan bezichtigingen, wandelingen en je kunt tips uitwisselen met de tuiniers van het landgoed. Leuk voor de liefhebber!
Van 20 oktober tot en met 4 november 2018.

Wandeling

Je kunt alleen of met een gids een wandeling maken langs een riviertje, waarbij je compleet betoverd wordt door de schoonheid van de vele bijzondere gewassen.

ruisseau 1

© E.Sander

3 ACTIVITÉS CARRÉE

© E. Sander

Bezoekers kunnen tijdens het weekend van Allerheiligen deelnemen aan talloze activiteiten. Van bloemschikken tot het proeven van seizoensproducten uit de moestuin van het landgoed. Het is een feest voor alle zintuigen.

MISE EN SCÈNE

© E.Sander

Stilleven

Sierkalebassen en komkommerachtigen in alle soorten en maten lijken om het hardst te strijden wie de mooiste vorm of kleur heeft. Samen met seizoensgroenten vormen ze een speciaal voor de gelegenheid gemaakt stilleven. Letterlijk een lust voor het oog!

FLEURS DE SAISON

© E.Sander

Herfstbloemen

Het is altijd extra genieten van de laatste bloemen van het jaar die het park opfleuren met hun warme kleuren. Een feestelijk eerbetoon aan al het herfstschoon.

De wandeling leidt ons een wereld binnen die in vuur en vlam lijkt te staan. We zien de meest prachtige en intense kleuren rood, oranje en goud. Genoeg om helemaal warm vanbinnen de winter tegemoet te gaan!

FEUILLAGE ROUGE ET OR

© E.Sander

Foto 'honingbij op aster' Etienne Saintfiet