logo
  • Mijn kippen... - Sien Diepvens

Actualiteit
14 mei 2020
Kempische Hoen

Wat meer over de Kempische Hoen, KLIK HIER...

Mijn kippen “de Kempische hoen” is de voorbije jaren hier in de Kempen weer sterk toegenomen in aantal.

Vorig jaar zijn ze hier bij ons thuis aangekomen met z’n zessen. Als bijna volwassen kuikens. Het zijn 3 kippen en 3 hanen. Het is van uiterlijk een mooie kip en ook de “fiere” haan heeft zijn naam niet gestolen.

Voor mijn part blijft het hier dan ook bij, want scharrelen hebben ze precies nooit geleerd. Toch althans niet in onze kippenren. Die naar mijn mening heel ruim is en een weelderige en verscheidenheid aan plantengroei kent.

Natuurlijk, met al die luxe voelden ze zich hier al snel thuis!

Tot de vos op bezoek kwam op een zaterdagmiddag. Dit terwijl wijzelf thuis waren en daar helemaal niks van gemerkt en gehoord hebben. De ravage was enorm……

En toen…… waren ze nog met 2.

2 kippen hebben het overleefd. Ze hadden enkele weken nodig om die aanval te verwerken en gelukkig voor hen, is er ondertussen voor gezorgd dat er ook weer een haan op hun erf kwam gewandeld.

Nu heeft het trio het naar hun zin. Scharrelen doen ze nog steeds niet, maar wel a volonté eieren leggen. Zoveel zelfs, dat ik soms met de handen in het haar zit met de vraag “wat moet ik hier allemaal mee”.

Zo heb ik vorige week nog eens een liter lekkere advocaat gemaakt. Heerlijk!!!!

Voor degene die interesse hebben…..hier volgt het recept.

Nodig:

8 eidooiers, 2 zakjes vanillesuiker, 350 gr zeer fijne suiker, 1 blik geëvaporeerde melk, 200 ml alcohol.

Bereiding:

Dooiers + vanillesuiker goed mixen met de soep mix. De helft v.d. fijne suiker erbij mixen. Dan de geëvaporeerde melk er onder. De rest v.d. suiker erbij mixen en als laatste de alcohol erbij voegen. Het geheel in flessen met brede uitgietmond gieten of in bokalen. De advocaat op een donkere koele plek nog 3 maanden laten narijpen.

Smakelijk!

Sien