logo
  • We weten het niet.. - Hugo

Actualiteit
23 maart 2020

Beste Cocon vrienden

Ikzelf- Hugo en mijn echtgenote Leona leven al 50 jaar onder hetzelfde dak waarvan al 15 jaar samen thuis.  Dus we kunnen wel tegen een stootje maar dit is toch wel iets bijzonders.  Allebei druk bezig in het vrijwilligerswerk en verenigingsleven komen wij tijd te kort en ineens…… Alles dicht geen fotoclub geen werk in het lokaal dienstencentrum enz.  Gelukkig hebben wij onze tuin en wonen we landelijk.

Onze tuin krijgt dezer dagen extra veel aandacht maar hij begrijpt het niet.  Voor hem geen rust alle planten en bloemen steken hun kopje boven en zullen weldra hun pracht aan de wereld tonen alsof er niets aan de hand is.  Ook de vissen in de vijver ontwaken uit hun winterslaap en gaan als het een beetje warmer wordt om hun dagelijkse portie eten komen bedelen, niets aan de hand.  Evenals de vogels in de boom van de buurman, zij bouwen rustig voort aan hun nest.

Het begon nochtans heel onschuldig in het verre China en dan nog in één stad.  Wat denkt een mens als het van China komt zal het wel zijn zoals altijd na een week werkt het niet meer.  Maar nee hoor het is een slim beestje in zoverre zelfs dat het zonder navigatie of moderne technieken zich met alle gemak over de hele wereld kan verspreiden.  Het blijft onder de radar zelfs onder die van de Amerikanen.

En plots klopt het op uw deur, nee niet zomaar onzichtbaar maar verkleed als postbode, groenteman, buurman of vrouw of nog erger uw eigen kinderen of kleinkinderen.

Of toch niet, misschien is het helemaal het virus niet en zijn ze het echt.

We weten het niet.

Dus wuiven we van achter het raam.

In de media wordt ons gezegd van mensen die het kunnen weten dat het virus geen goede fysiek heeft, het kan maar anderhalve meter springen.  Dus toch maar opendoen en afstand houden.

Als we gaan wandelen zijn al onze medemensen vijanden geworden, of misschien ook niet maar we houden afstand want...

We weten het niet

Als amateurfotograaf wil ik graag eens een foto maken van dat beestje maar het lukt niet of toch….. Misschien moet ik gewoon de man of vrouw in de straat fotograferen maar ik doe het niet, 

omdat ik het niet weet.

En om het tot slot allemaal een beetje leuk te houden krijgen jullie van mij een reeks foto’s van beestjes die we wel kunnen zien.

Tot de volgende

Hugo