logo
 • Citytrip Sevilla en Granada

  El Duende in Andalucia

 • Reis per vlucht-autocar
 • 20 - 25 okt 2019
 • 12 tot 20 deelnemers

Laat je verleiden tijdens deze groepsreis door het geruis van een flamenco-jurk, de glimp van een wit dorpje, of het stenen kantwerk van de Moorse kunst in Sevilla en Granada.

Duende, de ongrijpbare sfeer die de Spaanse kunst doordrenkt van een verheven emotie. Een sensatie eigen aan haar cultuur.

Landenfiches: Spanje

dag
1
Heenreis tot Granada

Granada in de avondschemering

Tijdens de namiddag rechtstreekse heenvlucht Brussel/Malaga – transfer met privé autocar naar Granada - avondmaal in de oude stad – overnachting in Hotel Eurostars Puerta Real**** in het historisch centrum - avondwandeling in de buurt van de kathedraal door kleine steegjes en langs de typische bazaars.

Dag 1

Heenreis tot Granada - Granada in de avondschemering
 • In Brussels Airport in Zaventem word je verwelkomd door Jean Vanhoof, je reisleiding.  
 • In de vroege namiddag rechtstreekse heenvlucht Brussel/Malaga SN3735 (13h25/16h10).
 • In Malaga wacht een privé autocar.  Een aangename rit door het heuvelland van Andalucia brengt je naar Granada.
 • Aankomst in Granada, waar de contouren van de stad zich aftekenen in de zuiderse schemeravond.  Check-in hotel.
 • Jean neemt je mee door kleine stegen en langs typische bazaars in de oude stad.
 • In de historische binnenstad wacht je een eerste heerlijk avondmaal.
 • Terugkeer naar het hotel voor overnachting in Hotel Eurostars Puerta Real****, aan de rand van het historisch centrum 

Maaltijden: A


dag
2
Granada

Hoofdstad van de Nasrieden

Bezoek aan het wereldberoemde Alhambra en de tuinen van de Generalife – een betoverende atmosfeer herinnert aan de Arabische geschiedenis van deze bijzondere stad - ’s namiddags wandeling door het Albaicin, de oude Moorse wijk – ontdekking van prachtige monumenten zoals het paleis Daralhorra en een woonhuis uit de 14de eeuw, een badhuis uit de 11de eeuw – de beslotenheid van smalle steegjes wordt afgewisseld met prachtige panorama’s van het Alhambra en de Sierra Nevada. – ’s avonds beleef je tijdens het diner de magie van de flamenco, de duende van Andalucia – overnachting in Granada.

Dag 2

Granada - Hoofdstad van de Nasrieden
 • Ontbijt in het hotel, waar je wordt opgewacht door Berthus, je Nederlandstalige stadsgids.
 • We beginnen de dag met een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra en de tuinen van de Generalife. Tegen een achtergrond van de Sierra Nevada ontstond dit versterkte paleizencomplex als een ommuurde citadel en een oord van middeleeuwse luxe voor de Nasrid-emirs van Granada.  Het 14de eeuwse Palacios Nazaríes, behoort tot de mooiste islamitische gebouwen in Europa en vormt samen met de prachtige tuinen van Generalife tot de kern van het Alhambra.  De heersende betoverende atmosfeer herinnert aan de rijke Arabische geschiedenis van deze bijzondere stad.
 • Vrije lunch in de stad.  Jean en Berthus nemen je graag op sleeptouw naar hun favoriete plekjes.
 • ’s Namiddags wandel je met deze heren door het Albaicin, de oude Moorse wijk.  Je ontdekt prachtige monumenten zoals het paleis Daralhorra en een woonhuis uit de 14de eeuw en een badhuis uit de 11de eeuw.  De beslotenheid van smalle stegen wordt afgewisseld met prachtige panorama’s van het Alhambra en de Sierra Nevada. 
 • ’s Avonds beleef je tijdens het diner de magie van de flamenco, de 'duende' van Andalucia, dit hoger gevoel van emoties dat zijn uitdrukking en expressie vindt in de beleving en de authenticiteit van de flamenco. 
 • Overnachting in Granada.

Maaltijden: O A


dag
3
Van Granada naar Sevilla

Door het binnenland van Andalucia

Wandeling door de christelijke binnenstad van Granada – bezoek aan de Capilla Real, begraafplaats van de koningen Ferdinand van Aragon en Isabel van Castilië met hun dochter en schoonzoon Filips de Schone – unieke collectie Vlaamse primitieven – verkenning van de kathedraal, gebouwd in opdracht van Karel V – verder langs de oude zijdemarkt en Plaza Bib Rambla – ’s namiddags schilderachtige autocartocht van Granada naar Sevilla, onderbroken met fotostops en een rustpauze – avondmaal in de smalle steegjes van Sevilla – overnachting in het exclusieve Eurostars Sevilla Boutique Hotel****, gelegen aan de voet van de kathedraal.

Dag 3

Van Granada naar Sevilla - Door het binnenland van Andalucia
 • Wake up call en ontbijt in het hotel.  Check-out en de bagage wordt in bewaring gegeven aan de hotelreceptie.
 • Opnieuw op stap met Berthus.  We ontdekken de christelijke binnenstad van Granada.  
 • bezoek aan de Capilla Real tegen de zuidwand van de kathedraal.  De kapel bevindt zich tegen de zuidwand van de kathedraal. Hier bevinden zich de koninklijke graftombes van het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella, en tevens het praalgraf van hun dochter Johanna de Waanzinnige en haar man Philips de Schone, de ouders van Karel V.  De praalgraven met een schitterend retabel bij het hoofdaltaar, worden besloten met een kunstig hekwerk, en dit alles vervaardigd door grote kunstenaars in de 16de eeuw. In de sacristie van de Koninklijke Kapel wordt een uitzonderlijke verzameling kunstvoorwerpen uit het persoonlijke bezit van koningin Isabella bewaard. Hoogtepunt vormt een schilderijenverzameling met werken van onder meer Dirk Bouts, Rogier van der Weyden en Hans Memling.  Een unieke collectieVlaamse primitieven.
 • Verder wandel je nog langs de kathedraal, en verder langs de oude zijdemarkt en Plaza Bib Rambla.
 • Gelegenheid voor vrije lunch.
 • ’s Namiddags schilderachtige autocartocht van Granada naar Sevilla, onderbroken met fotostops en een rustpauze.
 • Tegen de avond aankomst in Sevilla waar je je intrek neemt in het hartje van de historische binnenstad.
 • Met Jean op pad voor het avondmaal in de smalle steegjes van Sevilla 
 • Overnachting in het exclusieve Eurostars Sevilla Boutique Hotel****, gelegen aan de voet van de beroemde kathedraal.

Maaltijden: O A


dag
4
De rijkdom van Sevilla

Kathedraal, Giralda en Alcazar

Verkenning door de oude stad van Sevilla met het park Maria Luisa en de tuinen van Murillo – wandeling door de wijk Santa Cruz, een doolhof van stegen en pleintjes met telkens weer andere pittoreske hoekjes – bezoek aan het Alcazar, het koninklijk paleis van Sevilla met schitterende tuinen – in de namiddag bezoek aan de immense gotische kathedraal met de Giralda, haar tot kerktoren verbouwde minaret – verder bezoek aan het klooster van Caridad met unieke collectie schilderkunst van Juan de Valdés Leal – leuke locatie voor diner in de binnenstad – overnachting in Sevilla.

Dag 4

De rijkdom van Sevilla - Kathedraal, Giralda en Alcazar
 • Wake up call en kennismaking met Giel, je Nederlandstalige gids in Sevilla.
 • Je gaat op verkenning door de oude stad van Sevilla met het park Maria Luisa en de tuinen van Murillo.  Ook een wandeling door de wijk Santa Cruz, een doolhof van stegen en pleintjes met telkens weer andere pittoreske hoekjes.  Je bezoekt  het Alcazar, het koninklijk paleis van Sevilla met schitterende tuinen.  
 • Het Real Alcázar  van Sevilla bevindt zich naast de kathedraal.  Aan het complex werd eeuwenland gebouwd, waardoor het een unieke architectuur kent met prachtige gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen  Het meest opvallend is de mudéjar-stijl, een mix van arabische en christelijke architectuur.
 • Vrije lunch in de stad.
 • In de namiddag bezoek aan de immense gotische kathedraal met de Giralda, en haar tot kerktoren verbouwde minaret.  De kathedraal werd gebouwd in opdracht van keizer Karel V. Deze machtige vijfbeukige kruiskerk met kapellen is 127 meter lang, 83 meter breed, en daarmee na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal, is het baken van de stad Sevilla.
 • Verder neemt Giel je mee voor een bezoek aan het klooster van Caridad met unieke collectie schilderkunst van Juan de Valdés Leal.  
 • Jean troont je terug mee naar een leuke locatie in de binnenstad voor het laatste diner.  Nog even heerlijk geniet van deze laatste mediterrane avond.
 • Overnachting in Sevilla.

Maaltijden: O A


dag
5
Langs de Pueblos Blanco

Van Sevilla naar Ronda

Tijdens de voormiddag bezoek aan de stadspaleizen Casa de Pilatus en Las Duenas in Sevilla, voormalige residentie van de hertogin van Alva - het vormt een mengeling van Italiaanse renaissance en mudejar stijl, beïnvloed door ideeën uit de klassieke Oudheid. – een kijkje bij de Setas, een intrigerende hedendaagse architectuur in de stad – panoramische rit langs de ‘pueblos blancos’ of witte dorpen - verkenning van het schilderachtige Arcos de la Frontera, één van de visitekaartjes van Andalusië – doorreis naar Ronda – avondmaal en overnachting in Hotel Catalonia Reina Victoria, gelegen met een schitterend uitzicht over de Sierra.

Dag 5

Langs de Pueblos Blanco - Van Sevilla naar Ronda
 • Wake up call en ontbijt in het hotel.  Check-out en de bagage wordt in bewaring gegeven aan de hotelreceptie.
 • Tijdens de voormiddag neemt Giel je nog meet voor een bezoek aan de stadspaleizen Casa de Pilatus en Las Duenas in Sevilla, voormalige residentie van de hertogin van Alva.  Het historisch complex vormt een mengeling van Italiaanse renaissance en mudejar stijl, beïnvloed door ideeën uit de klassieke Oudheid. 
 • Tot slot wandelen langs de Setas, een intrigerende hedendaagse architectuur in de stad Sevilla.  Met het project Metropol Parasol tracht de stad de omgeving van de Plaza de la Encarnación nieuw leven in te blazen.  De houten constructie is een ontwerp van de Duitse architect Jürgen Mayer.  Het golvende futuristische bouwwerk is multifunctioneel opgevat: een archeologisch museum, een boerenmarkt, een verhoogd plein, meerdere cafés en restaurants onder en in de parasols en een panoramaterras er bovenop.
 • En dan verlaten we Sevilla en maken we een panoramische rondrit door het Andalusiche binnenland langs de ‘pueblos blancos’ of witte dorpen.  
 • We onderbreken de tocht voor telkens een kort bezoek aan de schilderachtige stadjes Arcos de la Frontera en Grazalema, elk op zich visitekaartjes van Andalusië. 
 • Doorreis naar Ronda voor avondmaal en overnachting in Hotel Catalonia Reina Victoria****, gelegen met een schitterend uitzicht over de Sierra.

Maaltijden: O A


dag
6
Ronda

Terugvlucht

Wandeling naar de Tajokloof, waarover de indrukwekkende Puente Nueva – verkenning van het historisch centrum van Ronda met de Moorse baden, de kathedraal en het Palacio de Mondragon – het historisch verhaal over de stierengevechten in de oudste arena van Spanje – na de lunch transfer naar Malaga – avondvlucht Malaga/Brussel.

Dag 6

Ronda - Terugvlucht
 • Wake up call en ontbijt in het hotel.
 • Check-out en vertrek met autocar.
 • Met Sabine, je plaatselijke Nederlandstalige gids ga je op verkenning door Ronda.  Je wandelt over de diepe de Tajokloof, waarover de indrukwekkende Puente Nueva en tevens icoon van de stad.  Je bezoekt het historisch centrum van Ronda met de Moorse baden, de kathedraal en het Palacio de Mondragon.   Verder ontdek je het historisch verhaal over de stierengevechten in de oudste arena van Spanje 
 • Onderweg naar Malaga, wordt je vergast op een heerlijke laatste lunch.
 • Terugreis naar België met avondvlucht SN3736 Malaga/Brussel (17h00/19h45)

Maaltijden: O M


 • 6 dagen/5 nachten
 • minimum 12/maximum 20 deelnemers
 • inbegrepen:
  • overnachting in dubbele kamer met bad of douche en toilet in vermelde accommodatie of gelijkwaardig
  • rechtstreekse lijnvluchten Brussel/Malaga heen en terug
  • luchthaventaksen
  • vervoer met autocar ter plaatse zoals vermeld in programma
  • maaltijden vermeld in programma (1 lunch, 5 avondmalen)
  • excursies en inkomgelden zoals vermeld
  • Granada Card voor bezoeken in deze stad
  • gebruik audiosysteem
  • vergoeding reisleiding, plaatselijke Nederlandstalige stadsgidsen en chauffeur
  • BTW, dossierkosten
  • Garantiefonds Reizen
 • niet inbegrepen:
  • overige maaltijden
  • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in het programma
  • eenpersoonskamer € 332,- pk
  • reis-, bijstands- en bagageverzekering
  • annuleringsverzekering.
 • Reisdocumenten: Geldige identiteitskaart
 • Deelnameprijs per persoon: € 1.998,-

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


Citytrip Sevilla en Granada - Blijf op de hoogte

Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Deze reis is helaas reeds vertrokken.

Ontdek onze andere reizen