logo
 • Rügen, Bornholm en Gotland

  Island Hopping in de Baltische Zee

 • Reis per ferry-autocar
 • 20 - 31 mei 2019
 • 17 tot 29 deelnemers

De Baltische Zee of Oostzee is via het Kattegat en de Deense Belten gelinkt met de Atlantische Oceaan.  Grillige kusten, diepe inhammen en baaien en bezaaid met honderden eilanden verspreid over verscheidene bekkens.  Gotland hoort bij Zweden, Bornholm bij Denemarken en Rügen is Duits grondgebied.  Een verborgen paradijs.  Ontdek dit snoer van zeldzame parels.  

Het Duitse Rügen was vanaf eind jaren 1900 een pleisterplaats voor beroemdheden zoals Bismarck, Mann en Einstein.  De witte krijtkusten van Königstuhl werden vereeuwigd door Caspar David Friedrich.  Seebad Prora was een nazi-idee van Hitler, vakantie voor iedereen.  Vandaag worden de witte zandstranden getooid met hun romantische strandkorven.  De wind wordt gebroken door de coulissen van loofbomen.   

Bornholm, één van de zonnigste oorden in Denemarken, ligt ver weg in de Oostzee.  Moeder Natuur was in een bijzonder goed humeur bij het creëren van deze Baltische schoonheid en schonk haar rotsachtige kliffen, groene bossen, stralend witte stranden en een puur, etherisch licht dat schilders aantrok.  Mensen creëerden middeleeuwse vestingruïnes, rieten vissersdorpen en de iconische ‘rundkirke’.  Traditionele ambachten van keramiek en glas liggen aan de basis van het hedendaagse Bornholms Kunstmuseum.  Een verborgen parel, die je best bezoekt voor het nieuws zich verspreidt.   

Gotland is het grootste eiland in de Oostzee, nabij de zuidoostkust van Zweden. De menselijke bewoning gaat terug tot 8000 jaar geleden. 
Dun bevolkt en nauwelijks ontwikkeld, ligt de charme van het eiland in zijn rust, en zijn bijna spookachtige schoonheid.  De hoofdplaats en Hanzestad Visby ligt verscholen achter intact bewaarde stadswallen.  De kathedraal toornt er bovenuit en kijkt uit
over de immer aanwezige Baltische Zee.

Landenfiches: Duitsland, Zweden, Denemarken

Reisbegeleider

Gerd Scheelen

dag
1
Heenreis tot Lübeck

Opstapplaatsen Antwerpen/Turnhout – autocarreis door Nederland en Duitsland naar Lübeck – overnachting in het stijlvolle Atlantic Hotel Lübeck**** - avondwandeling in deze sfeervolle Hanzestad.

Dag 1

Heenreis tot Lübeck -
 • Opstapplaatsen Antwerpen/Turnhout.
 • Een comfortabele autocarreis brengt je door Nederland en Duitsland, onderbroken met een vrij ochtendkoffie.
 • Lunch in Osnabrück.
 • Check-in en avondmaal in het stijlvolle Atlantic Hotel Lübeck****.
 • Tijdens een avondwandeling maak je kennis met deze sfeervolle Hanzestad.  Lübeck beheerste het volledige handelsnetwerk van de Hanze tussen Europa, Scandinavië en Rusland. De stad ligt aan de Trave en de Golf van Mecklenburg, en is nog steeds een belangrijke havenstad aan de Baltische kust. De Holstentor is het embleem van de stad en restant van de veertiende-eeuwse vestingen. In die tijd was de Sankt Marienkirche een teken van haar macht met een krans van torens.
  We wandelen langs Holstertor, oude zoutpakhuizen, het Rathaus en de Sankt-Marienkirche. 
 • Overnachting in Atlantick Hotel Lübeck****.

Maaltijden inclusief: M A

Lübeck Holstentor

dag
2
Via Stralsund naar Rügen

Rondreis over het zuiden van het eiland Rügen

Door de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern naar Stralsund – wandeling langs de kleurrijke middeleeuwse gevels van deze Hanzestad – over de bijna 3 km lange Rügenbrücke naar het gelijknamige eiland Rügen – bezoek aan Putbus, een classicistisch stadje gesticht in begin 18de eeuw als prinselijke residentie, bijgenaamd Weissenstadt en tegelijkertijd Rosenstadt – overnachting in Hanseatic Hotel**** in Göhren.

Dag 2

Via Stralsund naar Rügen - Rondreis over het zuiden van het eiland Rügen
 • Door de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern reizen we verder naar Stralsund, als geheel beschermd door de UNESCO. 
 • Gelegenheid voor vrije lunch in Stralsund.
 • Stralsund werd ooit fel betwist door Denen, Zweden, Pruisen en Hollanders. De gotische baksteenarchitectuur kan de vergelijking met Lübeck doorstaan. De Vrede van Stralsund tussen de Hanzesteden en de koning van Denemarken in 1370 over de vrije doorgang door de Sont betekende ook het hoogtepunt van de macht van deze stedenliga.  Wandeling langs de kleurrijke middeleeuwse gevels van deze Hanzestad.
 • Over de bijna 3 km lange Rügenbrücke steken we over naar het eerste eiland van deze reis, Rügen.
 • Na een fotostop in Poseritz, rijd je door een zacht glooiend landschap en schilderachtige bomendreven naar Putbus.  Dit stadje werd gesticht in begin 18de eeuw als prinselijke residentie.  De eenvormige classicistische architectuur geeft het ook soms de naam Weissenstadt.  De bloeiende rozen tegen de witte gevels doet haar bijnaam van Rosenstadt alle eer aan.  We maken een wandeling door het stadspark met folies en eeuwenoude loofbomen.
 • Check-in, avondmaal en overnachting in Hanseatic Hotel**** in Göhren.

Maaltijden inclusief: O A

Putbus op Rügen

dag
3
Het Duitse eiland Rügen

Exploratie van de krijtkusten in Königsstuhl op Rügen - na de lunch een korte wandeling over het zandstrand - verkenning van de hoofdplaats Bergen met zijn Marienkirche, de oudste kerk van Rügen – een heerlijke en unieke bosbeleving in het Natur Erbe Zentrum, waar je wandelt tussen de bomen – beleef na het diner de zonsondergang op de zandstranden van het schiereiland Thiessow – overnachting in Göhren.

Dag 3

Het Duitse eiland Rügen -
 • Exploratie van de krijtkusten in Königsstuhl op Rügen, dat sinds 2004 opgenomen is in het nationale park van Jasmund.  118 m boven zeeniveau rijzen de krijtrotsen op boven de Baltische Zee.  
 • Een fijne lunch met zicht op zee en de zandstranden van Rügen.
 • Via een aantal typische dorpjes met machtige Hanzekerken gaat de tocht verder.  Een korte overzet brengt je terug naar het hart van het eiland.
 • In de hoofdplaats Bergen ontdek je de mooie Marienkirche, de oudste kerk van Rügen getooid met unieke muurschilderingen.
 • Een unieke bosbeleving maak je mee in het Natur Erbe Zentrum.  Hier wandel je comfortabel en gemakkelijk op een hoogte tussen 4 en 17 meter over een boomkruinenpad.
 • Avondmaal in het hotel.
 • Na het diner kan je nog mee op wandel naar het schiereiland Thiessow.  En met een beetje geluk heerlijk genieten van een idyllische zonsondergang.
 • Overnachting in Hanseatic Hotel**** in Göhren.

Maaltijden inclusief: O M A

Thiessow op Rügen

dag
4
Vakantie voor ‘iedereen’ op Rügen

Rønne de hoofdstad van het eiland Bornholm

Ontdekking van Prora, opgericht door Hitler in 1936 als het grootst bedoelde vakantieresort ter wereld – ferry Sassnitz/Rønne, overtocht van Rügen naar Bornholm – wandeling door Rønne, de hoofdplaats van het Deense eiland – check-in en overnachting in Green Solution Hotel****, een eco-vriendelijk hotel op een groen eiland in Rønne op Bornholm.

Dag 4

Vakantie voor ‘iedereen’ op Rügen - Rønne de hoofdstad van het eiland Bornholm
 • Ontdekking van Prora, het grootst bedoelde vakantieresort ter wereld. Drie jaar voor Adolf Hitler Polen binnenviel en zo de Tweede Wereldoorlog startte, pootte hij in 1936 een gigantisch resort neer. ‘Prora’, zoals de nazi’s het noemden, bood plaats aan meer dan 20.000 gasten en was bedoeld als vakantiestek voor de Duitse werkkrachten. Vandaag kan je er een luxeappartement kopen.
 • Rond de middag schepen we in op de ferry Sassnitz/Rønne, voor de overtocht van Rügen naar Bornholm. (overzettijd 3h20) 
 • Vrije lunch aan boord van de ferry.
 • Bij aankomst op het Deense eiland Bornholm, nodig de hoofdplaats Rønne je uit voor een verkenning langs kleurrijke geveltjes en intieme kerken.  
 • Even buiten het centrum dichtbij het strand ligt het Green Solution Hotel****, een eco-vriendelijk hotel op een groen eiland in Rønne op Bornholm.
 • Check-in, avondmaal en overnachting op Bornholm.

Maaltijden inclusief: O A

Rønne op Bornholm

dag
5
Het noorden van Bornholm

Kusten en kunstenaars

Bezoek aan de ronde kerk van Østerlars – ochtendwandeling in het schilderachtige Gudhjem – wandeling bij de rotskust van Helligdomsklipperne – kennismaking met de voormalige kunstenaarskolonie in het Bornholms Kunstmuseum – bezoek aan de slotruïne van Hammeshus - ontdekking van schilderachtige vissershaventjes aan de westkust – rondsnuisteren in het kunstcentrum Gronbechs Gard in Hasle - stop bij het kerkje van Olsker – overnachting in Rønne op Bornholm.

Dag 5

Het noorden van Bornholm - Kusten en kunstenaars
 • Vandaag nemen we je mee voor een verkenning van het Deense eiland Bornholm, gekend om zijn Rundkirkerne, zijn Rogerien en idyllische kusten.
 • In het klein omsloten binnenland ontdek je de ronde kerk van Østerlars.  Deze witte kerk met kegeldak dateert uit de romaanse tijd en is de grootste van de vier ronde kerken op Bornholm. Aangenomen wordt dat ze werden gebouwd als een soort weerkerk.  Vaak is het interieur fraai gedecoreerd met muurschilderingen. 
 • Het bijzondere licht op dit eiland trok sinds mensenheugenis schilders en kunstenaars aan.  In het Bornholms Kunstmuseum krijg je een beeld van deze kunstenaarskolonie in de 19de eeuw.  
 • Vlakbij kan je via leuke houten staketsels een wandeling maken voor een panorama op de rotskusten van Helligdomsklipperne
 • In het schilderachtige Gudhjem word je verwacht voor de lunch in een typische visrokerij, of Rogerie. 
 • We wippen nog even binnen in een ander rond kerkje, ditmaal dat van Olsker.  
 • En dan wandelen we door de kasteelruïnes van Hammershus, de meest uitgestrekte van Noord-Europa.  Het bakstenen gevaarte dateert uit de 13de eeuw en werd gebouwd door de aartsbisschop van het Zweedse Lund.  
 • We dalen af langs een smal wegeltje naar de kust, waar kleine vissersdorpen als 't ware vastgenageld liggen op de smalle kuststrook.  
 • Terugkeer naar het hotel Green Solution House voor avondmaal en overnachting.

Maaltijden inclusief: O M A

Rundkirke op Bornholm

dag
6
Het zuiden van Bornholm

Door Skåne en Blekinge

Het zuiden van Bornholm verbergt romantische dorpskernen en middeleeuwse kerkjes – stops in Nylars, Aakirkeby en Svaneke ferry Rønne/Ystad naar het Zweedse vasteland – via Ystad, de filmset in de Scandinavische crimi Wallander, vertrekken we langs de kust noordwaarts - in de provincie Skåne stop in Kristianstad voor het avondmaal – doorreis naar Karlskrona, hoofdplaats van de provincie Blekinge voor overnachting in Clarion Hotel Carlscrona****.

Dag 6

Het zuiden van Bornholm - Door Skåne en Blekinge
 • We hebben nog een hele voormiddag voor een verkenning van het zuiden van Bornholm.   Romantische dorpskernen verbergen middeleeuwse kerkjes.  We maken een stop bij de Rundkirke van Nylars, en het oude kerkje van Aakirkeby
 • Vervolgens ontdekt je nog de meest zuidelijke punt van het eiland in Strandmarken.  Tijd voor een strandwandeling of bij slecht weer een korte verkenning van het vissershaventje Svaneke aan de oostkust.  
 • Vrije lunch in Rønne
 • In de namiddag ferry Rønne/Ystad naar het Zweedse vasteland. (overzettijd 1h20)
 • Voor de liefhebbers van Scandinavische crimi's klikt Ystad wellicht bekend in de oren.  En dit als filmset voor Wallander.  
 • We rijden langs de kust noordwaarts door de provincie Skåne.  Een afwisseling van oude gletsjerruggen met Zweedse bossen, en hier en daar een verspreide hoeve.
 • In Kristianstad stoppen we voor het avondmaal.  De stad biedt net genoeg decor om van deze locatie iets bijzonders te maken.
 • Doorreis naar Karlskrona, hoofdplaats van de provincie Blekinge voor overnachting in Clarion Hotel Carlscrona****.

Maaltijden inclusief: O A

Bornholm

dag
7
Steden in Småland

Karlskrona en Kalmar

Boeiende stadsrondrit door Karlskrona, gepland in de 18de eeuw onder koning Karl IX – Kalmar met machtige waterburcht is de ideale plek voor de lunchpauze – en voor de afvaart in Oskarshamn wandelen we langs het geboortehuis van Axel Munthe, lijfarts van de Zweedse koningin en eigenaar van Villa Michele op het eiland Capri – ferry Oskarshamn/Visby naar het eiland Gotland – overnachting in Clarion Hotel Visby**** op het Zweedse Gotland.

Dag 7

Steden in Småland - Karlskrona en Kalmar
 • Boeiende stadsrondrit door Karlskrona in de provincie Blekinge.  Deze interessante militaire basis werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Immers de eenheid van maritieme architectuur uit de 17de en 18de eeuw kan best benoemd worden als de Deense barokstijl.  De stad werd gesticht onder de Deense koning Karl IX.
 • Anderhalf uur verder bereik je Kalmar.   De machtige waterburcht gelegen om een minuscuul schiereilandje, herinnert aan de historisch belangrijke 'Unie van Kalmar' in 1397.  Drie Scandinavische koninkrijken Denemarken, Noorwegen en Zweden werden verenigd onder één monarch. Ze omvatte tevens IJsland, Groenland, de Faeröer, de Orkney en Shetland Eilanden, Sleeswijk, Holstein en Finland, die bestuurd werden door één van deze drie.
 • We laten dit brokje geschiedenis even bezinken onder de keldergewelven van het kasteel tijdens de lunch.
 • Via een schilderachtige kustroute reizen we nog even verder tot Oskarshamn, geboortstad van Axel Munthe, lijfarts van de Zweedse koningin en eigenaar van Villa Michele op het eiland Capri.
 • Avondmaal in Oskarshamn.
 • Avondferry Oskarshamn/Visby naar het eiland Gotland (overzettijd 2h55, aankomst om 23h10)
 • Transfer naar het hotel voor check-in.
 • Overnachting in Clarion Hotel Visby**** op het Zweedse Gotland.

Maaltijden inclusief: O M A

Kalmar

dag
8
De Rauks

In het noorden van Gotland

Dwars door bossen met grillige vliegdennen naar de oostkust van het Zweedse eiland Gotland - ontdekking van oude vikinghavens en historische kalkovens -  Exploratie van de unieke kusten van het  – ontdek de ‘Rauks’, grillige kalksteenformaties in Furilden - een korte overzet naar Fårö - rit tussen oude schaapskooien, langs vissersdorpen en de beroemde 'Rauks', de grillige kalksteenformaties op de stranden van Gotland - bij slecht weer bezoek aan het Bergmancenter, herinnering aan filmregisseur Ingmar Bergman die woonde in Fårö –  – terugkeer naar Visby voor overnachting.

Dag 8

De Rauks - In het noorden van Gotland
 • Gesitueerd aan de zuidoostelijke kust van Zweden, is Gotland het grootste eiland in de Baltische Zee.  Tegelijkertijd één van de aantrekkelijke bestemmingen voor de liefhebbers van natuurschoon.  Rustig en schaars bevolkt, wordt het landschap bijna spookachtig in zijn schoonheid.  Archeologische resten getuigen van een menselijke aanwezigheid die teruggaat tot 8000 jaar geleden.  
 • Dwars door bossen met grillige vliegdennen steken we over van westkust naar oostkust.  We ontdekken de restanten van oude vikinghavens en ook historische kalkovens.  
 • In Furilden word je voor het eerst geconfronteerd met de typische 'Rauks', grillige kalksteenformaties die dit eiland uniek maken.
 • Een korte overzet brengt je naar het eiland Fårö.  De desolaatheid van schrale dennenbossen tussen oude schaapskooien en langs vissersdorpen is confronterend.  
 • Een gezellige lunch uiteraard met visspecialiteiten in een mini restaurantje.
 • De meest spectaculaire 'Rauks', tref je in Langhammersgubben.  Metershoge kalksteentorens toveren het strand om tot een waar doolhof.  
 • Wanneer het weer regenachtig zou zijn, bezoek je het Bergmancenter, herinnering aan filmregisseur Ingmar Bergman die woonde in Fårö.
 • Terugkeer naar Visby voor avondmaal en overnachting Hotel Clarion Visby****.

Maaltijden inclusief: O M A

Rauks op Gotland

Dag 9

De Hanzestad Visby - Stad van rozen en ruïnes
 • Ga je mee op stap in het bekoorlijke stadje Visby? Deze Hanzestad is de best bewaarde middeleeuwse stad van Scandinavië.  Een fotogenieke bestemming met een wirwar van geplaveide straatjes, gevels in pasteltinten en overal kleurrijke wilde bloemen die zomaar uit een versleten sprookjesboek schijnen te tuimelen.  De strijd met Lübeck leverde spookachtige ruïnes van kloosters.  Maar de intacte 12de eeuwse stadswallen getuigen nog over de grootsheid van Gotland in het verleden.  
 • Geleide stadswandeling door de middeleeuwse keistraatjes en langs de stadswallen. We dwalen door de ruïnes van de verlaten kloosters.  En we bezoeken de Mariakathedraal, waar we genieten van het panorama over de rode pannendaken en de Baltische Zee. En we verpozen onder de kiosk in de romantische stadstuin met schitterende botanische bloemborders.
 • Vrije lunch in één van gezellige eethuisjes.
 • Geleid bezoek aan het Gotland Museum.  Hier ontdek je het 'Egelmeisje' uit het neolithicum.  Je verneemt het verhaal achter runenstenen, Vikingschepen en zilverhaarden uit de Vikingtijd.  Restanten van kerkschatten uit de kloosters uit de Gouden Eeuw worden hier zorgvuldig bewaard.  En het verhaal over de koraalriffen, waarop Gotland gegrondvest is, klinkt ronduit uniek.  Kortom een duik in de geschiedenis van 9000 jaar mensengeschiedenis van een eiland midden in de Baltische Zee.
 • Verder kan je ingaan op de uitnodiging van het stadje voor je eigen verkenning, of je kan nog mee naar de Kunstgalerij, tevens een onderdeel van het Gotland Museum.
 • Avondmaal en overnachting in Clarion Hotel**** in Visby.

Maaltijden inclusief: O A

Visby op Gotland

dag
10
Vikingen op Gotland

Het merengebied van Växjö

Ontdekking van schilderachtige vissersloodsen aan de zuidwestkust van Gotland - de archeologische site Gannarve, een stenen grafschip uit de Vikingtijd - rit langs de schitterende keienstranden van Tofta - lunch onderweg - stop bij Romakloster, de restanten van een machtige cisterciënzerabdij – in de late namiddag ferry Visby/Oskarhamn – door het merengebied  en bossen van Småland naar Växjö, gelegen aan het Trummenmeer - overnachting in het design hotel PM&Vänner**** in Växjö.

Dag 10

Vikingen op Gotland - Het merengebied van Växjö
 • Een extra cadeautje! Door de wijziging van de uurregeling van de ferry dit jaar, krijgen we zomaar een hele dag om het zuiden van Gotland te ontdekken. In tegenstelling tot het armoedige noorden, verraden verspreide hoeves in een heuvelachtig landschap van akkers en weiden, dat het hier makkelijker was om te overleven.  
 • De zanderige kusten liggen bezaaid met kleine vissersdorpen. De staketsels om vis te drogen met de houten loodsen, maken het plaatje echt fotogeniek.  We maken een stop in Gnisvard.
 • Langs de weg ontmoet je regelmatig grafheuvels en oogvormige stenenringen.  Deze stenen Vikingschepen zijn stille getuigen van de grafcultus van de oorspronkelijke bevolking van het eiland.  De mooiste voorbeeld tref je in Gannarve.
 • Vervolgens langs de idyllische stranden van Tofta, een afwisseling van keien, zandstranden, met hier en daar een vissersdorp en een windmolen.  
 • We lunchen onderweg.  
 • Een laatste stop is voorzien bij Romakloster; het romaanse kerkje is nog een restant van de eens machtige cisterciënzerabdij. 
 • In de late namiddag ferry Visby/Oskarhamn (overzettijd 3h10, aankomst 19h49)
 • Vrij avondmaal aan boord van de ferry.
 • De lange lente-avonden in het noorden laten je nog genieten tijdens de tocht door het merengebied en bossen van Småland naar Växjö.  Deze stad is het centrum voor glasnijverheid in Zweden en zetel van een gekende universiteit, gelegen aan het Trummenmeer.
 • Check-in en overnachting in het design hotel PM&Vänner**** in Växjö.

Maaltijden inclusief: O A

Stenen schip op Gotland

dag
11
Lund en Malmö

In de zuidelijke provincie Skåne

Ochtendwandeling door Växjö  - autocarreis door het zuiden van Zweden naar Lund – wandeling door deze universiteitsstad en het oude stadsgedeelte – bezoek aan de Romaanse kathedraal - kennismaking met de hedendaagse architectuur van Malmö farewell dinner met trendy Zweedse gastronomie – inscheping en nachtovervaart met TT Line in buitencabines Trelleborg/Travemünde.

Dag 11

Lund en Malmö - In de zuidelijke provincie Skåne
 • Na een gezellig ontbijt, kan je nog mee op stap voor een korte verkenning van het stadje Växjö.  Deze eerbiedwaardige oude marktstad in Kronobergs län, is vandaag een groeipool in de regio.  Amerikanen komen hier graag op zoek naar hun Zweeds roots.  Jaarlijks herinnert zelfs een festival aan de massale emigratie in de 19de eeuw naar de Nieuwe Wereld.  
 • Door uitgestrekte bossen en golvende akkers neemt de autocar je mee zuidwestwaarts naar Lund.  Gesticht door de Denen rond het jaar 1000 en ooit het grootste aartsbisdom van Europa.  Lund is op één na de oudste stad van Zweden.  Gebed in een mooie omgeving van beukenbossen, ligt de oude stad rond de machtige kathedraal.  De stad dankt ook zijn uitstraling aan haar universiteit, de oudste van Zweden en gesticht in 1666.  Ironisch genoeg is het ook dit instituut dat de stad jong en levendig houdt.  De kunstscène en het culinaire aanbod stoffen de oude tradities even weg.  Fotogenieke straten in de oude stad met gevels in gesausde tinten, geflankeerd door cafés en trendy restaurantjes.  We maken een wandeling door de stad en we bezoeken de kathedraal met indrukwekkende crypte.
 • Vrije lunch in Lund.
 • Op amper een half uurtje rijden ligt Malmö, de derde grootste stad van Zweden.  Een contrast van oud een nieuw.  Hollandse trapgevels in de Gamla Staden steken af tegen de hedendaagse architectuur van Västra Hamnen, de nieuwe ontwikkeling van de havendokken.  Hier vind je het hoogste gebouw van Scandinavië, de Turning Torso van Calatrava,  maar ook de iconische Öresund brug, die Zweden verbindt met Denemarken.  Luister naar het verhaal van de stadsgids.  Je wordt meegenomen  om deze bijzondere architectuur van Malmö te ontdekken en te benoemen tijdens een rondrit met de autocar.
 • In Trelleborg bij de haven nodigen wij je uit voor onze 'farewell dinner' met trendy Zweedse gastronomie.  
 • 22h00 afvaart met TT Line in buitencabines Trelleborg/Travemünde. 

Maaltijden inclusief: O A

Turning Torso in Malmö

dag
12
Terugreis naar België

Rit met autocar door Duitsland met lunch in de buurt van Osnabrück – afstapplaatsen Turnhout/Antwerpen

Dag 12

Terugreis naar België -
 • 7h30 Ontscheping in Travemünde in Duitsland.
 • Rit met autocar door Duitsland 
 • Lunch in de buurt van Osnabrück
 • Afstapplaatsen Turnhout en Antwerpen.

Maaltijden inclusief: O M

Travemünde

 • 12 dagen/11 nachten
 • minimum 17/maximum 29 deelnemers
 • inbegrepen:
  • overnachting in dubbele kamer met bad of douche en toilet in vermelde accommodatie of gelijkwaardig
  • vervoer met autocar vanuit België zoals vermeld in programma: plaatsen in volgorde van inschrijving
  • ferryverbindingen tussen de eilanden zoals vermeld in programma
  • ferryverbinding Trelleborg/Travemunde in kajuiten met privé sanitair en zeezicht
  • maaltijden vermeld in programma (6 lunches, 11 avondmalen)
  • excursies en inkomgelden zoals vermeld
  • gebruik audiosysteem
  • vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en chauffeur
  • BTW, dossierkosten
  • Garantiefonds Reizen
 •  niet inbegrepen:
  •  overige maaltijden
  • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in programma
  • eenpersoonskamer € 692,-
  • reis-, bijstands- en bagageverzekering
  • annuleringsverzekering
 • Reisdocumenten
  • geldige identiteitskaart of international reispas
 • Deelnameprijs per persoon: € 3.240,-

Autocar: de plaatsen worden toegekend in volgorde van inschrijving

Lübeck Atlantic Hotel Lübeck**** , 1 nacht   
Göhren Hanseatic Hotel**** , 2 nachten   
Rønne Green Solution Hotel**** , 2 nachten 
Karlskrona Clarion Hotel Carlskrona**** , 1 nacht 
Gotland Clarion Hotel Visby**** , 3 nachten 
Växjö  PM&Vänner ****, 1 nacht 
nachtovervaart met TT Line in buitencabines Trelleborg/Travemünde , 1 nacht

Denise Rommes, Baltische Eilanden: Rügen, Bornholm en Gotland - Denise Rommes

VISBY, een fotogenieke bestemming met een wirwar van geplaveide straatjes, gevels in pasteltinten en overal kleurrijke bloemen.

Lees meer

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


Rügen, Bornholm en Gotland - Blijf op de hoogte

Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Deze reis is helaas reeds vertrokken.

Ontdek onze andere reizen