logo
 • Groepsreis aan de Bodensee

  De vierlandenregio in de Alpen

 • Reis per vlucht-autocar
 • 23 - 30 aug 2019
 • 15 tot 22 deelnemers

Zou je graag genieten van romantische Alpenlandschappen op een rustig tempo? Alles vanuit één hotel? Wij boetseerden voor jou een mooie mix van bijzondere plaatsen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Idyllische landschappen in de Alpen en speelse barok in steden, kloosters en kastelen. En als je wil kan je zelfs op sommige dagen een romantische Schubertavond bijwonen. We logeren in één stijlvol hotel in Bregenz aan de Bodensee.

En ben je liefhebber van klassieke muziek? Op sommige dagen kan je zelfs een romantische Schubertavond bijwonen. Meer info onder de tab CONCERTEN

Landenfiches: Oostenrijk

dag
1
Heenreis tot Bregenz

Stadsverkenning van München

Ochtendvlucht Brussel/München – skyline van München tijdens een stadsrondrit – een rit van 2,5 uur brengt je naar de Bodensee – overnachting in hotel Schwärzler**** in Bregenz.

Dag 1

Heenreis tot Bregenz - Stadsverkenning van München
 • 9h50: Ochtendvlucht Lufthansa LH2285 Brussel/München.
 • Met privé-autocar transfer naar het restaurant in de buurt van de luchthaven voor een lunch en uitgebreide kennismaking met je reisleiding, het reisprogramma en je reisgenoten.
 • Tijdens een stadsrondrit met autocar ontdek je de skyline van de Beierse hoofdstad München. Je gids neemt je mee door een geschiedenis van 900 jaar, een beeld van verleden en heden. De tour gaat onder meer langs het Hauptbahnhof, de Königsplatz, het Kunstquartier, de Odeonsplatz met de beroemde Feldherrnhalle, het Maximilianeum, de Residenz, en zo meer. Een twee uren durende tocht, een kennismaking met de grootsheid van deze stad, nationaal en internationaal.
 • Na een korte pauze, vatten we de rit aan naar Bregenz aan de Bodensee, een rit van iets meer dan 200 km. Onderweg vertelt Lut over de geplande concerten, Gerd vertelt over het reisprogramma en de wetenswaardigheden onderweg.
 • Deze unieke reisbestemming concentreert zich rond het Bodenmeer, meestal genoemd in het Duits de Bodensee, in sommige talen ook het Meer van Konstanz. Het situeert zich in het grensgebied van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Het meer bestaat uit drie delen, de Obersee, de Untersee en een 4 km lang verbindingskanaal. Het wordt grotendeels gevoed door de Rijn, de Alpenrijn, die het meer in het oosten instroomt en in het westen, aan het westelijke uiteinde van de Untersee weer verlaat. Door het grootste deel van het meer, de Obersee, loopt geen grens, aangezien het staatkundig een condominium is met een gedeelde soevereiniteit. De oppervlakte van het meer is 536 km² en het draineert een stroomgebied van 11.500 km². In de Romeinse tijd werd het meer Lacus Raetiae Brigantius genoemd naar de Romeinse vesting Brigantium, het huidige Bregenz. De naam Bodensee is afgeleid van de plaatsnaam Bodman, gelegen aan de het westen van het meer. De belangrijkste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.
 • Check-in, avondmaal en overnachting in hotel Schwärzler**** in Bregenz.

Maaltijden inclusief: M A

dag
2
Groepsbezoek Lindau

Angelika Kauffmann in Schwarzenberg

Een korte rit naar Lindau – verkenning van dit pittoreske stadje op een schiereiland in de Bodensee – na de lunch vertrek naar Schwarzenberg in Bregenzerwald – bezoek aan Schwarzenberg met een geleid bezoek in het Angelika Kauffmann Museum - diner in Schwarzenberg – terugkeer naar Bregenz voor overnachting.

OPTIONEEL: keuze uit 1 of 2 concerten in Schwarzenberg gevolgd door latere terugkeer naar het hotel. 

Dag 2

Groepsbezoek Lindau - Angelika Kauffmann in Schwarzenberg
 • 7h15 Wake up call
 • 8h00 Ontbijt
 • 9h00 Vertrek met autocar
 • Reisbrochures beschrijven Lindau in Duitsland als de 'Tuin van Eden' of de 'Beierse Riviera'. Een paradijs of Zuid-Frankrijk is het niet, maar het stadje is wel heel bijzonder pittoresk. Genesteld op een minuscuul schiereiland in de Bodensee en bijna met de tenen gedompeld in Oostenrijk, pronken de gevels van de Altstadt in snoepjeskleuren als op een ansichtkaart. En op een klare dan je genieten op een zonnig terras van het uizicht op de Alpen. We wandelen door Lindau aan de noordoever van de Bodensee.
 • Je keert met de autocar terug naar het hotel in Bregenz voor de lunch in het hotel.
 • 14h30: Vertrek met autocar naar Schwarzenberg in Bregenzerwald.
 • Schwarzenberg ligt in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, in het Bregenzerwald helemaal de westelijke punt van Oostenrijk.  Toerisme en veehouderij: daar draait hier om.  Niet alleen de traditionele zomer- en wintergasten, maar ook de muziekliefhebbers die jaarlijks de Schubertiade bijwonen, zorgen voor meer dan 50000 overnachtingen.  Koeien, schapen en geiten trekken nog steeds in de zomer naar de Alp;  de transhumance is hier goed bewaard gebleven.  In 1957 kwam Angelika Kauffmann hier wonen, samen met haar vader.  Zij nam ook het initiatief tot de jaarlijkse Schubertiade, een internationaal beroemd muziekfestival in het teken van de componist Franz Schubert.  Het Angelika Kauffmann museum toont olieverfschilderijen, porselein, souvenirs en brieven van Angelika Kauffmann, en haar vader die in Schwarzenberg geboren werd. Verder toont het museum de Bregenzerwälder wooncultuur van de 18e eeuw. De parochiekerk van Schwarzenberg wordt geacht als een van de mooiste barokke gebouwen in Vorarlberg. In de kerk zijn doeken van Angelika Kauffmann en haar vader te vinden.
 • We verkennen dit typische Alpendorp en we bezoeken het Angelika Kauffmannmuseum.
 • 18h00 Avondmaal in Hotel Gasthof Hirschen, een icoon voor het toerisme in Schwarzenberg, in verleden en heden. Dit historische gasthof is gevestigd in een traditioneel houten gebouw uit 1757 in het Bregenzerwald. Het restaurant werd bekroond met 1 koksmuts van Gault&Millau. In de traditionele 18e-eeuwse salons van het restaurant worden regionale specialiteiten en Oostenrijkse gerechten en wijnen geserveerd.
 • Na het diner terugkeer naar Bregenz voor overnachting.

Maaltijden inclusief: O M A

  OPTIONEEL: indien je reserveerde voor 1 of 2 CONCERTEN

  • Na de lunch in het hotel zorgt Lut Brits voor inleiding en inhoudelijke omkadering van de concerten van vandaag.
  • Om 16 uur brengt het Jerusalem Quartet en Elisabeth Leonskaja muziek van Schubert, Beethoven en Dvorak
  • 20h00 Ian Bostridge en Julius Drake brengen liederen van Schubert, Henze en Wolf .
  • Na het concert terugkeer naar Bregenz voor overnachting.
   dag
   3
   Sankt Gallen in Appenzellerland

   De schrijfkamer van Europa

   Op minder dan een uurtje ligt Sankt Gallen – bezoek aan de wereldberoemde Stiftsbibliotek en de abdij gesticht in de vroege middeleeuwen – lunch en wandeling door het historische stadje met beschilderde gevels en smeedijzeren uithangborden – rondrit door het Appenzellerland - terugkeer naar het hotel – avondmaal en overnachting in Bregenz.

   Dag 3

   Sankt Gallen in Appenzellerland - De schrijfkamer van Europa
   • 7h15 Wake up call
   • 8h00 Ontbijt
   • 9h00 Vertrek met autocar
   • Op minder dan een uurtje ligt Sankt Gallen aan de voet van het Zwitserse Appenzellerland, één van de culturele hoogtepunten in de Alpen. Trek als de pelgrims in de eeuwenoude geschiedenis over de geplaveide straatjes tussen vakwerkhuizen in pasteltinten met smeedijzeren uithangplakkaten en erkers in houtsnijwerk naar de abdij. De stad ontleent haar naam aan de monnik Gallus, die hier in 612 een kerk bouwde, de bakermat voor één van de belangrijkste religieuze centra ten noorden van de Alpen. De barokke kathedraal uit 1755 en de sublieme rococo-bibliotheek uit 1758 zijn omwille van het historisch belang uitgeroepen tot werelderfgoed. Niet voor niets draagt de stad en abdij de bijnaam 'schrijfkamer van Europa'.
   • We bezoeken met plaatselijke gidsen de wereldberoemde Stiftsbibliothek en de abdij, stammend uit de donkere Middeleeuwen en nu een schoolvoorbeeld van barokke en rococo stijl.
   • Lunch op een aangename locatie.
   • Tijdens een stadswandeling geniet van het sprookjesachtig kader van de oude binnenstad.
   • In de namiddag neemt Gerd je mee door het landschap van het Appenzellerland. Het doet een 'koeien'belletje rinkelen, wanneer je denkt aan de beroemde kaas. Het unieke kalklandschap met zijn cuesta's en hogbacks vormen een idyllisch decor voor sfeervolle stadjes en bergdorpen. We houden regelmatig halt, ondermeer in Appenzell en Altstätten.
   • Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting in Bregenz

   Maaltijden inclusief: O M A

   Sankt Gallen

   dag
   4
   Reichenau en Mainau

   Eilanden in de Bodensee

   Langs de zuidelijke oever naar het schiereiland Reichenau – fotostop bij de Maria Munster van de voormalige Benedictijnenabdij, ooit één van de machtigste religieuze centra van Europa – de Georgenkirche met unieke vroegmiddeleeuwse fresco’s – Konstanz voor een gezellige lunchpauze – het bloemeneiland Mainau baadt in dit seizoen in een zee van dahlia’s – overnachting in Bregenz.

   Dag 4

   Reichenau en Mainau - Eilanden in de Bodensee
   • 7h15 Wake up call
   • 8h00 Ontbijt
   • 9h00 Vertrek met autocar
   • Langs de zuidelijke oever van de Bodensee rijden we naar Reichenau, een kloostereiland in dit Alpenmeer vlakbij de stad Konstanz. In 724 AD stichtte een zendeling genaamd Pirmin hier een Benedictijner klooster. Tijdens zijn hoogtijdagen, van 820 tot 1050, produceerde de zogenaamde Reichenauer School haar verbluffende miniatuurkunst en levendige fresco's. Ook waren de monniken beroemd voor de ontwikkeling van de wetenschappen en hun bijdrage tot het vocabularium van de Romaanse talen in de 7de eeuw. Vandaag zijn de drie overlevende dorpen stille getuigenis van deze gouden eeuw van Reichenau, elk met een eigen kerk. Een reden temeer om dit vruchtbare eilandje met boomgaarden en bloementeelt in 2000 uit te roepen tot UNESCO Werelderfgoed.
   • We houden halt voor een fotostop bij de Maria Munster van de voormalige Benedictijnenabdij, ooit één van de machtigste religieuze centra van Europa. En met plaatselijke gids ontdek je de unieke vroegmiddeleeuwse fresco's in de Georgenkirche.
   • Vlakbij ligt Konstanz, het ideale kader voor een gezellige lunchpauze. Nog net in Duitsland en vlakbij de Zwitserse grens, ligt Konstanz, in twee gedeeld door de Rijn en omkaderd door de Alpen. Romeinse keizers, middeleeuwse handelaars en de bisschoppen hebben sinds de 15de eeuwse Raad van Konstanz hun stempel gedrukt op het huidige stadsbeeld. Het doolhof van stegen met sprookjesachtige gevels bleven gespaard van de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog. Bij het ochtendkrieken is Konstanz een feel-good universiteitsstad met een levendige sfeer en een vrolijk uitgangsleven. In de zomer begeeft de lokale bevolking, bijgenaamd Seehasen, zich naar de lommerrijke promenade en geniet van lome dagen op het lido aan het meer.
   • het bloemeneiland Mainau baadt in dit seizoen in een zee van dahlia’s. Deze tuin met een mediterraan karakter beheerst 45 hectare op een eiland in de Bodensee. Het project werd bedacht en uitgevoerd in opdracht van de familie Bernadotte, familieleden van het koninklijk huis van Zweden. Ieder jaar komen 2 miljoen bezoekers genieten van het schitterende uitzicht op het meer en de bergen vanuit het barokke kasteel. Ze flaneren door schaduwrijke sequoialanen. Serres met palmen en orchideeën. Het Butterfly House, waar honderden levendige vlinders fladderen tussen een vochtminnende plantengroei. In de Italiaanse Cascade vormen bloemen en watervallen een gekunsteld patroon. De zomer schenkt je hibiscus en rozen, die in de vroege herfst plaats maken voor ontelbare tinten en vormen van dahlia's.
   • Terugkeer naar Bregenz voor avondmaal en overnachting.

   Maaltijden inclusief: O A

   Mainau

   dag
   5
   Bregenz

   Cultuurparel aan de Bodensee

   Wandeling door Bregenz – langs de oude gevels van de Oberstadt – de kunstcollectie en architectuur van de glazen kubus van het Kunsthaus – wandeling langs de beroemde Seebühne – bezoek aan het Vorarlbergmuseum, traditionele kunst in een hedendaagse architectuur - met de Pfänderbahn naar boven voor een panorama op de Bodensee – avondmaal in een gezellig Gastenstube in Bregenz - met taxi naar het hotel en overnachting in Bregenz.

   OPTIONEEL: mogelijkheid voor concertavond 'Die Schöne Müllerin' van Franz Schubert

   Dag 5

   Bregenz - Cultuurparel aan de Bodensee
   • 7h15 Wake up call
   • 8h00 Ontbijt
   • 9h00 Vertrek te voet vanuit het hotel. Optioneel kan je gebruik maken van een taxi voor de transfer naar de Oberstadt.
   • Bregenz met één van de mooiste uitzichten over de Bodensee. Dit op twee na grootste meer van Europa, ontvouwt zich uit als een vloeibare spiegel. Achter de stad verrijst de Pfänder tot een hoogte van 1064 m. Ten noorden ligt Duitsland, naar het zuiden de vage omtrekken van de Zwitserse Alpen. De Keltische stam van de Brigantiërs waren de oorspronkelijke bewoners. Ze werden gekoloniseerd onder het bewind van Tiberius, Romeinse keizer die hier de Bodenmeervloot vestigde. Brigantium werd gesticht en gaf zijn naam aan het huidige Bregenz. Alemannen, Habsburgers en Beierse vorsten streefden naar de heerschappij en boetseerden verder aan het stadsbeeld. Sinds 1815 hoort Vorarlberg bij Oostenrijk en Bregenz werd in 1861 de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat. Vanaf de industriële revolutie ontwikkelden zich voeding- en textielnijverheid. Maar ook werd toerisme belangrijk vanaf de Belle Epoque. Vandaag biedt de stad een belangrijke cultuurscène met kunst en architectuur, met opera en Festspiele aan zijn beroemde Seebühne.
   • Door een groen parklandschap wandel je naar de historische Oberstadt. Daarna zak je af naar de oever van het meer. Het stadje getuigt nog van de macht van de graven van Montfort, die over Bregenz regeerden vanaf 1200. De karakteristieke Martinsturm en het Schloss liggen omgeven door middeleeuwse huizen.
   • We zakken af naar de oever van het meer, waar je gelegenheid hebt voor een lunch aan het water.
   • Met een plaatselijke gids verken je de kunstcollectie in de glazen kubus van het Kunsthaus. Het gebouw werd ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor. De met glas beklede kubus is een voorbeeld van het minimalisme in de architectuur. De binnenbekleding bestaat, naast veelvuldig gebruik van beton, uit terrazzovloeren. Omwille van deze realisatie ontving Peter Zumthor in 1998 de European Union Prize for Contemporary Architecture of Mies van der Rohe Award en in 1997 de Österreichischer Bauherrenpreis. Zumthor ontving in 2009 voor zijn gehele oeuvre, waaronder tevens dit Kunsthaus, de prestigieuze architectuur award, de Pritzker Prize. Zumthor omschrijft zijn Kunsthaus zelf als volgt: "Het Kunsthaus staat in het licht van het Bodenmeer. De structuur is opgebouwd uit glasplaten, staal en een stenen massa van gegoten beton die het interieur van het gebouw vormen. Van buiten gezien lijkt het gebouw op een gloeidraad. Het absorbeert het veranderende licht van de lucht en het nevellicht van het meer, straalt licht en kleur uit en geeft een idee van iets van zijn innerlijke leven en, afhankelijk van de kijkhoek, het tijdstip van de dag en het weer."
   • Wandeling langs de beroemde Seebühne, gebouwd voor het jaarlijkse Bregenz-festival, een unieke combinatie van natuur en cultuur, van entertainment en recreatie. Overigens is dit drijvend theaterpodium de grootste in zijn soort ter wereld. De creatie van dit decor is jaarlijks een prestigeproject en een officiële bezienswaardigheid van de stad. De tribune biedt plaats aan 7000 toeschouwers en is een technologisch hoogstandje van podiumtechnologie.  
   • Tussen de Bodensee en het stadscentrum, in de onmiddellijke nabijheid van het Kunsthaus en het Landestheater, vormt het nieuwe Vorarlbergmuseum een architectonische meesterwerk.  Sinds de heropening in 2013 heeft het museum prijzen gewonnen voor zijn concept en architectuur. De focus ligt op archeologie, kunstgeschiedenis en folklore. Geleid bezoek aan het museum.  
   • En tot slot geniet van het unieke en weidse panorama over het meer en de Alpen vanop de Pfänderbahn.  Met de zweeflift ga je bergopwaarts om daar volop te genieten van de zakkende zon boven het meer.
   • Terug in het dal wordt je vergast op een leuk diner in een gezellige Gastenstube in Bregenz.
   • Met taxi's wordt je comfortabel terug naar het hotel gebracht voor overnachting.  

   Maaltijden inclusief: O A

   OPTIONEEL: Voor jou, als je dit concert hebt gereserveerd

   • 15h00 Afspraak aan de Seebühne. De autocar brengt je naar het hotel. Hier brengt Lut, je muziekexperte een introductie op het concert van vandaag.
   • 17h15 Vertrek met autocar naar Schwarzenberg, waar voorafgaand aan het concert het diner wordt geserveerd.
   • 20h00 Concertavond met de opvoering van het liederenrecital ‘Die Schöne Müllerin’ van Franz Schubert in de Angelika Kauffmann zaal met solisten Martin Mitterrutzner en Gerold Huber.
   • Terugkeer naar Bregenz voor overnachting.

   Bregenz

   dag
   6
   Meersburg en Birnau

   Speelse barok en rococo

   Excursie met autocar aan de noordelijke oever van de Bodensee – boeiend bezoek aan het Zeppelin Museum in Friedrichshafen – wandeling door het schilderachtige Meersburg in de schaduw van het barokke Schloss – rococo pracht in het Zisterzienzer Priorat Kloster in Birnau – terugkeer naar hotel in Bregenz.

   Dag 6

   Meersburg en Birnau - Speelse barok en rococo
   • 7h45 Wake up call
   • 8h30 Ontbijt
   • 9h30 Vertrek met autocar
   • Vandaag verken je de noordelijke oever van de Bodensee, gelegen op het Duitse grondgebied.
   • Je eerste halte is Friedrichshafen. Aan de promenade langs de oever situeert zich het Zeppelin Museum, gevestigd in het voormalige Hafenbahnhof en oorspronkelijk opgetrokken in Bauhaus-stijl in 1932. Het centrale object is een deel van de Hindenburg of LZ 129, het grootste luchtschip ooit gebouwd. Het mat niet minder dan 245m en was zo luxueus ingericht als een oceaanstomer. Het met waterstof gevulde vaartuig brak op tragische wijze in vlammen uit, waarbij 36 dodelijke slachtoffers vielen tijdens een landing in New Jersey in 1937. Het museum werd hier ingericht in de jaren 90 door de vooraanstaande architect Hans Günther Merz, bekend en gespecialiseerd voor zijn ontwerpen en inrichting van musea. Onder meer het Mercedes-Benz museum en Porschmuseum in Stuttgart zijn creaties van zijn bureau, als ook verschillende musea in Berlijn en het Zollverein in het Ruhrgebied. Je bezoekt het museum met plaatselijke gids.
   • Verder westwaarts ontdek je het schilderachtige Meersburg. Het stadje tuimelt naar beneden van de de hellingen bezaaid met wijngaarden. Het wordt bekroond met de parmantige torentjes van het middeleeuwse kasteel, het oudst bewoonde slot van Duitsland waar mogelijk Karel Martel nog logeerde in de 7de eeuw. De wirwar van geplaveide straatjes nodigen je uit voor een wandeling. De terrassen van de gezellige Weinstuben lonken voor je lunch, overgoten met een joviale Pinot Noir.
   • Vrije lunch in Meersburg en stadswandeling in de schaduw van het barokke Schloss.
   • Immer met een weids uitzicht over de Bodensee, bewonder je in de namiddag de rococo pracht in het Zisterzienzer Priorat Kloster in Birnau. Deze uitbundige, poederroze cisterciënzer abdijkerk is één van de architectonische hoogtepunten aan het Bodenmeer en nog steeds een populair bedevaartsoord. Het werd gebouwd door de rococo-meester Peter Thumb uit Vorarlberg in 1746. Het decor is zo complex en overvloedig, bijna te overweldigend om te bevatten. Je blik wordt getrokken naar het magische plafondfresco van de hand van Gottfried Bernhard Göz.
   • Langs landelijke wegen keer je terug naar je hotel in Bregenz voor avondmaal en overnachting.

   Maaltijden inclusief: O A

   Meersburg

   dag
   7
   Vaduz in Liechtenstein

   Op geen uurtje beland je in de ministaat Liechtenstein – wandeling door de hoofdstad Vaduz – bezoek aan het Kunstmuseum Liechtenstein – vrije middag in het hotel of in Bregenz – ‘farewell dinner’ en overnachting in  Bregenz.

   OPTIONEEL: concert ‘La petite messe solennelle’ van Gioachinno Rossini

   Dag 7

   Vaduz in Liechtenstein -
   • 7h15 Wake up call
   • 8h00 Ontbijt
   • 9h00 Vertrek met autocar
   • Op geen uurtje beland je in Liechtenstein, een vorstendom voorgezeten door vorst Hans Adam ll van Liechtenstein. Deze ministaat is maar 160km² groot, dus amper een derde van een Belgische provincie. De hoofdstad van Liechtenstein is Vaduz, een eerder kleine stad met een dorpse sfeer. Je vindt er de belangrijkste musea en de kathedraal waar alle koninklijke ceremonies plaats vinden. De westelijke grens van Liechtenstein wordt gevormd door de Rijn, die een soort natuurlijke barrière vormt tussen Liechtenstein en Zwitserland. In het oosten grenst het land aan Oostenrijk. De meeste inwoners van Liechtenstein wonen in de Rijnvallei of op de flanken van de oprijzende Alpen. Ook de bergdorpjes zijn aangename plaatsen om te vertoeven.
   • Tijdens een wandeling krijg je een indruk van de hoofdstad Vaduz.
   • Je ontdekt de kunstcollectie van het Kunstmuseum Liechtenstein met een plaatselijke gids. 'Een open blik is ons motto, dialoog onze methode, en hedendaags onze competentie' Zo portretteert het Kunstmuseum Liechenstein zich naar het grote publiek. Het in 2000 geopende museumgebouw werd geconcipieerd als een zwarte kubus met een subtiel reflecterende gevel. Het stelt een krachtig signaal aan het exterieur. Binnen opent het museum zich in ruime tentoonstellingszalen over twee verdiepingen, waarbij de bovenste verdieping wordt verlicht door natuurlijk licht door een glazen plafond. De collectie van het Kunstmuseum Liechtenstein is tegelijkertijd de kunstcollectie van het vorstendom. Het accent ligt vooral op driedimensionale kunstwerken: sculpturen, installaties en objecten. Arte Povera en Post-Minimal Art vormen de hoofdonderwerpen. In 2015 werd het kunstmuseum uitgebreid met het tentoonstellingsgebouw van de Hilti Art Foundation. Deze belangrijke privécollectie van Liechtenstein omvat uitmuntende werken van het klassiek modernisme en de hedendaagse kunst. 130 jaar kunstgeschiedenis wacht op jouw exploratie.
   • Gelegenheid voor vrije lunch in Vaduz.
   • Je keert terug naar het hotel, en verder gelegenheid om te genieten in het hotel.
   • Vroeg diner in het hotel in Bregenz.
   • Gelegenheid voor een avondwandeling langs het meer.  Cocon Reizen zorgt voor een transfer per taxi.
   • Overnachting in Bregenz.

   Maaltijden inclusief: O A

   OPTIONEEL: indien je geboekt hebt voor het slotconcert

   • Na het bezoek aan Liechtenstein, keer je terug naar het hotel, waar Lut een laatste uiteenzetting brengt voor het slotconcert van deze Schubertiade.
   • Vroeg diner in Schwarzenberg.
   • 18h45 Vertrek met autocar naar Schwarzenberg.
   • 20h00 Het laatste concert van deze reis ‘La petite messe solennelle’ van Gioachinno Rossini
   • Na de muziekuitvoering, terugkeer naar Bregenz voor avondmaal en overnachting.

   Vaduz

   dag
   8
   Altstadt München

   Terugreis naar België

   Autocarreis naar München – verkenning van de Altstadt met gids – transfer naar de luchthaven – avondvlucht München/Brussel.

   Dag 8

   Altstadt München - Terugreis naar België
   • 7h45 Wake up call
   • 8h30 Ontbijt
   • 9h30 Check-out en vertrek met autocar
   • Een aangename rit brengt je terug naar München.
   • Hier is er gelegenheid voor een vrije lunch in het stadscentrum.
   • Tijdens de namiddag wachten twee Nederlandstalige stadsgidsen ons op voor een wandeling door de historische binnenstad. De Altstadt wordt beheersd door de Marienplatz, geflankeerd door de imposante gevel van het neogotische Neues Rathaus. Het stadsbeeld wordt beheerst door de uivormige torens van de Frauenkirche, maar ook 'Alten Peter' is de moeite waard voor een verkenning. In het centrum ontdek je ook één van de paleizen van de hertogen van Beieren, de Alte Residenz. En deze vorstelijke praal vindt zijn volkse tegenhanger op de Viktualienmarkt, de dagelijkse versmarkt en één van de favoriete plekjes in de oude stad.
   • Gelegenheid om nog wat rond de slenteren of te genieten van een laatste terrasje.
   • Transfer naar de luchthaven.
   • 19h20 Vertrek met vlucht Lufthansa LH2292 München/Brussels
   • 20h40 Aankomst in Brussels Airport in Zaventem.

   Maaltijden inclusief: O

   München Altstadt

   • 8 dagen / 7 nachten 
   • minimum 15 / maximum 22 deelnemers 
   • inbegrepen: 
    • overnachting in dubbele kamer in vermeld hotel of gelijkwaardig
    • bagageservice in het hotel voor 1 stuk per persoon
    • lijnvluchten Brussel/München heen en terug, luchthaventaksen
    • vervoer met luxe-autocar ter plaatse zoals vermeld in programma
    • maaltijden vermeld in programma (3 lunches, 7 avondmalen)
    • excursies en inkomgelden zoals vermeld
    • gebruik audiosysteem, vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en chauffeur
    • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen 
   • niet inbegrepen: 
    • optionele activiteiten in het programma zoals de concerten
    • overige maaltijden
    • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in het programma
    • eenpersoonskamer € 249,- pk
    • reis-, bijstands- en bagageverzekering, annuleringsverzekering.
   • reisdocumenten:
    • geldige identiteitskaart of internationale reispas

   Deelnameprijs per persoon: € 2.789,-

   Plaatsen autocar: doorschuifsysteem per dag

   Bregenz, Hotel Schwärzler**** , 7 nachten

   Lut Brits, voormalig presentator en programmamedewerker van KLARA, maakte voor jou een unieke selectie uit het muziekprogramma Schubertiade Schwarzenberg 2019.  De opvoeringen vinden allemaal plaats in de bijzondere Angelika Kauffmannzaal in Schwarzenberg.    

   Cocon Reizen reserveert voor alle uitvoeringen uitstekende plaatsen om optimaal te kunnen genieten van de voorstellingen.  Tickets in categorie 1 voor het concert met Ian Bostridge op 24 augustus 20h00, voor alle andere uitvoeringen categorie 2 op de rijen 15 tot 17.

   Lut zorgt voor een boeiende muzikale duiding en introductie tijdens de reis.  

   24 AUGUSTUS 16H00

   OPTIONEEL: supplement € 69,- pp

   Jerusalem Quartet, Elisabeth Leonskaja

   • FRANZ SCHUBERT (1797–1828) - Streichquartettsatz c-Moll, D 703
   • LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770–1827) - Streichquartett Es-Dur, op. 74
   1. Poco adagio – Allegro
   2. Adagio ma non troppo
   3. Presto
   4. Allegretto con Variazioni 
   • ANTONIN DVORAK (1841–1904) - Klavierquintett A-Dur, op. 81
   1. Allegro, ma non tanto
   2. Dumka: Andante con moto
   3. Scherzo (Furiant): Molto vivace – Poco tranquillo
   4. Finale: Allegro

    

   24 AUGUSTUS 20h00

   OPTIONEEL: supplement € 85,- pp

    Ian Bostridge en Julius Drake

   •  FRANZ SCHUBERT (1797–1828) - Lieder nach Gedichten von Friedrich Rückert
   1. Die Wallfahrt, D 778A
   2. Greisengesang, D 778
   3. Lachen und Weinen, D 777
   4. Du bist die Ruh, D 776
   5. Daß sie hier gewesen, D 775
   6. Sei mir gegrüßt, D 741
   • HANS WERNER HENZE (1926–2012)
   1. Cäsarion (Henze)
   2. Das Paradies (Rückert nach Hafiz)
   3. aus »Sechs Gesänge aus dem Arabischen«
   4. Ian Bostridge und Julius Drake gewidmet)
   • HUGO WOLF (1860–1903)
   1. Lieder nach Gedichten von
   2. Johann Wolfgang von Goethe

   27 AUGUSTUS 20h00

   OPTIONEEL: € 53,- pp

   Liederenrecital   

   • Martin Mitterrutzner Tenor
   • Gerold Huber  Piano

    Franz Schubert: »Die schöne Müllerin«


   29 AUGUSTUS 20h00

   OPTIONEEL: € 78,- pp

   Koorconcert   

   • Julia Kleiter  Soprano
   • Tara Erraught  Mezzo-soprano
   • Pavol Breslik  Tenor
   • Andrè Schuen Baritone
   • Kammerchor Feldkirch 
   • Benjamin Lack Conductor
   • Igor Levit Piano
   • Ryoko Morooka Reed organ

   Gioacchino Rossini: »Petite messe solennelle«

   Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

   Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

   Vriendelijke groeten,

   Fabienne


   Groepsreis aan de Bodensee - Blijf op de hoogte

   Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

   Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

   Contactgegevens

   Deze reis is helaas reeds vertrokken.

   Ontdek onze andere reizen