logo
 • Reis per autocar
 • 3 - 9 mei 2020
 • 17 tot 29 deelnemers

Nostalgie naar Franse pracht, stijl en gastronomie? Dan spreekt de Loire zeker tot je verbeelding. Koningen en edelen bouwden hier hun kastelen en luxueuze landgoederen. Torens en kantelen, glinsterende koepels en spiegelende feestzalen. Resultaat van een euforische bouwwoede en ongeëvenaarde creativiteit. Laat je onderdompelen in fantastische en ware verhalen, geniet van aantrekkelijke steden en authentieke dorpen. Beleef de sfeer van weleer nog eens weer.

Landenfiches: Frankrijk

Reisbegeleider

Mieke Baeten

dag
0
La Loire

Blikvangers van deze reis :

 • De kastelen en tuinen van Blois, Chenonceau, Cheverny, Beauregard, Chambord, Sully-sur-Loire, Chaumont, Amboise, Azay-le-Rideau, Villandry en Ussé. Cocon Reizen zorgt voor afwisseling en originaliteit.
 • Proeven van exquise Loire-wijnen en heerlijke streekgastronomie.
 • De stadjes Montrichard en Candes-Saint-Martin, ‘les plus beaux villages de France’.
 • De romaanse abdij van Saint-Benoît, en het serene kerkje van Germigny-les-Prés.
 • Leonardo Da Vinci in Clos Lucé, Balzac in Saché en Eleonore d’Aquitaine in Fontevraud.
 • Een boottocht over de Loire met haar meanders en stroomeilanden.
 • Hedendaagse glaskunst in de Prieuré Saint-Cosme, rustplaats van Ronsard.

Dag 0

La Loire -
dag
1
Heenreis tot Blois

Heenreis met autocar en lunch onderweg – optioneel avondwandeling door de straatjes van Blois – overnachting in Blois.

Maaltijden: M A

Dag 1

Heenreis tot Blois

Heenreis met autocar en lunch onderweg – optioneel avondwandeling door de straatjes van Blois – overnachting in Blois.

Maaltijden : M A 

dag
2
Chenonceau, Cheverny en Beauregard

Een charmante opening van deze reis

Bezoek aan het elegante Chenonceau, le Château des Dames  met mooie schilderijencollectie van bekende meesters en Vlaamse wandtapijten, – vrije lunch tussen de scheve geveltjes van Montrichard met pittoreske burcht – wandeling door de kasteeltuinen van Cheverny met optioneel mogelijkheid voor boottocht of ritje met elektrisch karretje – rondleiding in het intieme kasteel van Beauregard, waar de geschiedenis van Frankrijk tot leven komt in de Galerie des Portraits – overnachting in Blois.

Maaltijden: O A

Dag 2

Chenonceau, Cheverny en Beauregard - Een charmante opening van deze reis

Bezoek aan het elegante Chenonceau, le Château des Dames met mooie schilderijencollectie van bekende meesters en Vlaamse wandtapijten, – vrije lunch tussen de scheve geveltjes van Montrichard met pittoreske burcht – wandeling door de kasteeltuinen van Cheverny met optioneel mogelijkheid voor boottocht of ritje met elektrisch karretje – rondleiding in het intieme kasteel van Beauregard, waar de geschiedenis van Frankrijk tot leven komt in de Galerie des Portraits – overnachting in Blois.

Maaltijden : O A 

dag
3
De kastelen van Chambord en Sully-sur-Loire

Intieme rust in Saint-Benoît en Germigny-les-Prés

Focus op de architectuur van het kasteel van Chambord–rit langs de Loire en over la Méridienne Verte – de verhalen over o.m. Voltaire en Jeanne d’Arc in het kasteel van Sully-sur-Loire – ontdekking van het de romaanse abdij van Saint-Benoît weg van de toeristische drukte – mooie afsluiting in het serene romaanse kerkje in Germigny-les-Prés–overnachting in Blois.

Maaltijden: O A

Dag 3

De kastelen van Chambord en Sully-sur-Loire - Intieme rust in Saint-Benoît en Germigny-les-Prés

Focus op de architectuur van het kasteel van Chambord–rit langs de Loire en over la Méridienne Verte – de verhalen over o.m. Voltaire en Jeanne d’Arc in het kasteel van Sully-sur-Loire – ontdekking van het de romaanse abdij van Saint-Benoît weg van de toeristische drukte – mooie afsluiting in het serene romaanse kerkje in Germigny-les-Prés–overnachting in Blois.

Maaltijden : O A

dag
4
Blois, Chaumont, Amboise en Clos Lucé

Grote momenten in de Franse geschiedenis

La Grande Histoire met verhalen over François I, Ronsard en les Guerres de religion in het stadje Blois, met uitzicht op het kasteel – de prachtige tuinen en de hedendaagse kunst in het kasteel van Chaumont vormen een verfrissende adempauze – weer een stukje Franse geschiedenis in het Château Royal van Amboise – herinnering aan Leonardo Da Vinci in het kasteel van Clos Lucé – doorreis naar Tours voor overnachting.

Maaltijden: O A

Dag 4

Blois, Chaumont, Amboise en Clos Lucé - Grote momenten in de Franse geschiedenis

La Grande Histoire met verhalen over François I, Ronsard en les Guerres de religion in het stadje Blois, met uitzicht op het kasteel – de prachtige tuinen en de hedendaagse kunst in het kasteel van Chaumont vormen een verfrissende adempauze – weer een stukje Franse geschiedenis in het Château Royal van Amboise – herinnering aan Leonardo Da Vinci in het kasteel van Clos Lucé – doorreis naar Tours voor overnachting.

Maaltijden: O A

dag
5
Le Cadre Noir en Château d'Ussé

Boottocht op de Loire Sauvage

Bezoek en demonstratie in de prestigieuze in Le Cadre Noir, Ecole nationale d'équitation in Saumur-sur-Loire – déjeuner campagnard tijdens een boottocht op de Loire Sauvage– onderdompeling in de wereld van de Schone Slaapster in Châteaud’Ussé, met zijn opmerkelijke terrastuinen van André le Nôtre, adellijke kostuums en schilderijen van David Teniers – diner en overnachting in Tours.

Maaltijden: O M A

Dag 5

Le Cadre Noir en Château d'Ussé - Boottocht op de Loire Sauvage

Bezoek en demonstratie in de prestigieuze in Le Cadre Noir, Ecole nationale d'équitation in Saumur-sur-Loire – déjeuner campagnard tijdens een boottocht op de Loire Sauvage– onderdompeling in de wereld van de Schone Slaapster in Châteaud’Ussé, met zijn opmerkelijke terrastuinen van André le Nôtre, adellijke kostuums en schilderijen van David Teniers – diner en overnachting in Tours.

Maaltijden : O M A

dag
6
Tours, Saché en Villandry

Balzac en Le Nôtre

Historische wandeling door het stadje Tours – uniek bezoek aan het Musée Balzac in Saché, gelinkt met zijn meesterwerken en ook met Auguste Rodin, leuk gekaderd met enkele scènes uit zijn leven verteld door de keukenmeid – uitgebreide en heerlijke lunch te gast bij een uitmuntende chef – Villandry komt tot leven in de geschiedenis van Franse tuinen en Italiaanse renaissance, een exposé van siertuinen, liefdestuinen met een overvloed aan symboliek – wijndegustatie begeleid met proevertjes bij wijze van licht avondmaal – overnachting in Tours.

Maaltijden: O M A

Dag 6

Tours, Saché en Villandry - Balzac en Le Nôtre

Historische wandeling door het stadje Tours – uniek bezoek aan het Musée Balzac in Saché, gelinkt met zijn meesterwerken en ook met Auguste Rodin, leuk gekaderd met enkele scènes uit zijn leven verteld door de keukenmeid – uitgebreide en heerlijke lunch te gast bij een uitmuntende chef – Villandry komt tot leven in de geschiedenis van Franse tuinen en Italiaanse renaissance, een exposé van siertuinen, liefdestuinen met een overvloed aan symboliek – wijndegustatie begeleid met proevertjes bij wijze van licht avondmaal – overnachting in Tours.

Maaltijden : O M A

dag
7
Terugreis

Door het westen van Frankrijk

Terugreis door Haute-Normandie, Picardie en Flandres naar België – lunch onderweg.

Maaltijden: O M

Dag 7

Terugreis - Door het westen van Frankrijk

Terugreis door Haute-Normandie, Picardie en Flandres naar België – lunch onderweg.

Maaltijden : O M

 • Inbegrepen:
  • 7 dagen/6 nachten
  • 17 tot 29 deelnemers
  • overnachting in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
  • bagageservice in Hôtel Le Londres
  • vervoer met autocar vanuit België
  • 7 ontbijten, 4 lunches, 6 avondmalen
  • excursies en inkomgelden zie programma
  • gebruik audiosysteem
  • vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en chauffeur
  • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen
 • niet inbegrepen:
  • overige maaltijden
  • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in het programma
  • eenpersoonskamer € 265,- pk
  • reis-, bijstands- en bagageverzekering
  • annuleringsverzekering.
 • Reisdocumenten: Geldige identiteitskaart
 • Deelnameprijs per persoon: € 1.989,-

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


De Loire - Blijf op de hoogte

Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Geïnteresseerd in deze reis?

Schrijf je in Blijf op de hoogte