logo

Anne Gabrielle Van Gool

Kennis en enthousiasme over elk onderwerp.

Mag ik mezelf even voorstellen…

Ik ben in Nederland geboren van een Belgische vader en een Franse moeder en opgegroeid in Amsterdam, hoewel ik ook een tijdje in Parijs heb gewoond.

Na mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde aan de UVA, heb ik een beurs gekregen om in Palermo onderzoek te doen en te werken aan een woordenboekproject. Vrijwel onmiddellijk heb ik mijn hart aan Sicilië verloren, zo rijk aan cultuur en geschiedenis, met een prachtige natuur, heerlijke wijnen en lange gastronomische traditie. En weldra heb ik ook mijn man ontmoet.

Nu woon ik al ruim 25 jaar in Palermo, waar ik uit passie ook kunstgeschiedenis ben gaan studeren. In 2000 ben ik officieel erkende gids van Palermo geworden, een aantal jaren later ook van Agrigento, en nu van heel het eiland.

Ik werk voornamelijk als lokale gids in Palermo en omgeving en in het gebied van Trapani, maar ieder jaar doe ik ook een aantal rondreizen, waar ikzelf ook heel veel van geniet.

Mijn hobby’s zijn lezen, ook om mijn kennis steeds meer te verdiepen, en wandelen, soms urenlang, waarbij het natuurschoon van Sicilië mij blijft bekoren.

Anne Gabrielle Van Gool

Reizen

Anne Gabrielle begeleidt volgende reizen