logo
 • Corsica

  Zwevend tussen land en zee.

 • Reis per vlucht-autocar
 • 16 - 23 jun 2018
 • 17 tot 27 deelnemers

Natuurreis

Oprijzend uit de Middellandse Zee, zoals een onneembare vesting. Een mini-continent met een verbazingwekkende verscheidenheid. 

Turkooizen baaien wisselen af met glinsterende stranden. Adembenemende valleien liggen genesteld tussen scherpe gezaagde bergkammen. Dichte wouden van kastanje en Aleppo omarmen slapende dorpen. De steden vertellen verhalen over Genua en Bonaparte. Desolaat op de plateau's verschuilen zich prehistorische sites. 

Ontdek tijdens deze groepsreis dit immense natuurwonder van Corsica, delf in een rijke geschiedenis, en geniet van een heerlijke regionale gastronomie.

Corsica, waar de stenen zingen.

Landenfiches: Frankrijk

Reisbegeleider

Gerd Scheelen

dag
1
Heenreis en Bonifacio

Zwevend tussen hemel en zee

Ochtendvlucht Brussel/Figari – bezoek aan de Bonifacio, het meest zuidelijke punt van Corsica – mogelijkheid voor lunch aan de haven tussen jachten en wuivende palmen – wandeling door de oude stad balancerend op de klifrand rond de burcht uit de 9de eeuw – kennismaking met de spectaculaire natuur van Corsica langs de route naar Sartène , volgens Prosper Mérimée het meest Corsicaanse stadje van het eiland – granieten huizen met overhangende erkers, smalle trapstraten tussen hoge gevels, sfeervolle pleinen – avondmaal in de stad – overnachting in Sartène.

meer...

Dag 1

Heenreis en Bonifacio - Zwevend tussen hemel en zee
 • Ochtendvlucht Brussel/Figari
 • Bezoek aan de Bonifacio, het meest zuidelijke punt van Corsica. Met zijn glinsterende haven, zijn dramatische site bovenop de romige
  witte kliffen en de stoere burcht boven het korenblauwe water van de Bouches de Bonifacio, is deze oogverblindende haven een fantastische opening voor deze reis. Op korte afstand van Sardinië, krijg je in Bonifacio een niet te ontkennen Italiaans gevoel: zon gebleekte stadshuizen, waslijnen over de stegen en verdoken kapelletjes binnen het stratenweb van de oude stad; beneden bij de haven prijzen brasserieën en bootkiosken hun aanbod aan  bij de hordes dagjesmensen. 
 • We genieten van een vrije lunch aan de haven tussen de jachten en wuivende palmen.
 • Vervolgens neemt Gerd je mee voor een wandeling door de oude stad balancerend op de klifrand rond de burcht uit de 9de eeuw.
 • En dan starten we de kennismaking met de spectaculaire natuur van Corsica langs de westkust in de richting van Sartène. Grijze granieten huizen, geheimzinnige doodlopende steegjes en soms een sombere, introspectieve lucht.  Het beeld van Sartène dat wel eens de ruige geest van Corsica symboliseert. Prosper Mérimée noemde dit stadje het 'meest Corsicaans van de Corsicaanse steden’. De huizen op de heuvel zijn vertederend gammel met hun overhangende erkers, de smalle trapstraten zijn lommerrijk en smerig, en op de sfeervolle pleintjes kruipt het leven nog steeds voort naar een afgrond van tradities. Het biedt veel meer een indruk van hoe het leven vroeger was in het landelijke Corsica, dan in de hippe en welvarende kuststeden van het eiland.
 • Avondmaal in een traditioneel restaurantje in de stad.
 • Overnachting in Best Western Plus Hotel San Damianu**** net aan de rand van Sartène.

Maaltijden inclusief: A

Bonifacio Corsica
Bonifacio

dag
2
Filitosa en Ajaccio

in het voetspoor van het Torréen volk en de keizer.

Exploratie van de archeologische site van Filitosa – antropomorfe menhirs, torri en dolmens daterend van de neolithicum tot de bronstijd – wandeling door de oude stad van Ajaccio, hoofdstad van Corsica – bezoek aan het geboortehuis van Napoleon Bonaparte en de kathedraal waar de keizer gedoopt werd – langs de burcht naar de marina Tino Rossi – overnachting in Ajaccio.

Maaltijden: O M

Meer...

Dag 2

Filitosa en Ajaccio - in het voetspoor van het Torréen volk en de keizer.
 • De belangrijkste prehistorische vindplaats van Corsica is Filitosa, waar een verzameling buitengewone gebeeldhouwde menhirs uit de bronstijd werd ontdekt in 1946. De menhirs van Filitosa zijn hoogst ongebruikelijk: verschillende hebben gedetailleerde gezichten, anatomische kenmerken zoals ribbenkasten en zelfs zwaarden en harnassen suggererend naar krijgers of stamhoofden.  Exploratie van de antropomorfe menhirs, torri en dolmens daterend van de neolithicum tot de bronsttijd, en een kijkje in het in 2017 heropende museum.
 • Middagmaal op een leuke locatie onderweg.
 • Doorreis naar Ajaccio.  Als pittoreske hoofdstad van Corsica heeft Ajaccio alles in huis voor een heerlijk vakantiegevoel. Gevels in zachte pasteltinten en een zonovergoten klimaat.  De geest van de generaal van Corsica doemt op over Ajaccio. Napoléon Bonaparte werd hier in 1769 geboren en de stad ligt bezaaid met sites die te maken hebben met de kleine dictator, van zijn geboortehuis tot monumenten, in musea en straatnamen.  Bezoek aan het geboortehuis van Napoleon Bonaparte en de kathedraal waar de keizer gedoopt werd.   We wandelen langs de burcht naar de marina Tino Rossi. 
 • Voor je vrij avondmaal heb je de keuze tussen een moment van rust in het grillrestaurant bij het hotel, of je kan terug de stad in voor een gezellige tafel in de binnenstad of aan de haven.  
 • Overnachting in Best Western Plus Hotel Ajaccio Amirauté****.

Maaltijden inclusief: O M

Filitosa
Filitosa
dag
3
Van Ajaccio naar Porto

Charme in zijn zuiverste vorm

Vertrek uit Ajaccio voor een onvergetelijke tocht , een afwisseling van rotskusten, woeste bergen, witte stranden en azuurblauwe zee – ochtendstop in Cargèse met haar twee kerken, katholiek en Grieks-orthodox, een curiosum tussen haven, strand en stad –  een spectaculaire afdaling langs de rode rotskusten van Arona en Capo Rosso naar Marine de Porto – inscheping voor een boottocht langs de kusten van Scandola, natuurreservaat en UNESCO erfgoed en ‘niet te missen’ – overnachting in de maquis van Porto-Ota.

Maaltijden: O A

Meer...

Dag 3

Van Ajaccio naar Porto - Charme in zijn zuiverste vorm
 • Vertrek uit Ajaccio voor een onvergetelijke tocht langs de kust, een afwisseling van rotskusten, woeste bergen, witte stranden en azuurblauwe zee. 
 • Ochtendstop in Cargèse met haar twee kerken, katholiek en Grieks-orthodox, een curiosum tussen haven, strand en stad.  Met zijn witgekalkte huizen en zonovergoten straten voelt Cargèse meer aan als een Grieks dorp op een heuveltop dan een Corsicaanse haven. Dit is niet opmerkelijk, aangezien het dorp werd gesticht door Griekse vluchtelingen die in de 19de eeuw hun thuisland ontvluchtten door de Ottomaans bezetting.
 • Een spectaculaire afdaling langs de rode rotskusten van Arona en Capo Rosso naar Marine de Porto. Het haventje strekt zich uit aan de voet van een dicht beboste vallei met aan weerszijden verweerde karmozijnrode bergpieken. De vissersplaats ligt tussen de betoverende Calanques de Piana, het ruige binnenland en het Réserve Naturelle de Scandola, een zeegebied beschermd door UNESCO.  Inscheping voor een boottocht van 4 uren - exclusief voor ons reisgezelschap - langs de Calanques van Piana, kusten van Scandola, met een kort oponthoud in de vissershaven van Girolata.  
 • Check-in, avondmaal en overnachting in hotel Eden Park***, gelegen in de maquis van Porto-Ota.

Maaltijden inclusief: O A

Scandola
Scandola
dag
4
Van Porto naar L'Île-Rousse

Het noordwesten van Corsica.

Een afwisseling van turkooizen baaien en roze bergpieken – de Golf van Girolata begrenst het natuurreservaat van Scandola aan de zuidkant – ten noorden sluimert Galeria in een brede inham, een idyllische plaats voor een oponthoud – een stukje verkenning van het binnenland van Haute-Corse – door historische bosbranden en begrazing werd de maquis omgevormd tot de struikachtige garigue – wijngaarden en velden kondigen de Balagne aan – Calvi, semper fidelis, waakt over de gelijknamige baai – een verkenning van de middeleeuwse kern met zouttoren en citadel, kuieren tussen winkels en terrasjes van de benedenstad – panorama’s op baaien en kustplaatsen in de richting van L’Île-Rousse voor overnachting.

Maaltijden: O A

Dag 4

Van Porto naar L'Île-Rousse - Het noordwesten van Corsica.
 • De westkust biedt verder een betoverende afwisseling van turkooizen baaien en roze bergpieken.  De Golf van Girolata begrenst het natuurreservaat van Scandola aan de zuidkant.  
 • Ten noorden van Scandola sluimert Galeria in een brede inham, een idyllische plaats voor een oponthoud.  
 • Van hieruit duiken we een stukje  het binnenland van Haute-Corse in.  Door historische bosbranden en begrazing werd de maquis omgevormd tot de struikachtige garigue.
 • Stilaan wordt het landschap golvend en vriendelijker.  Wijngaarden en velden kondigen de streek van de Balagne aan.
 • Calvi, semper fidelis, waakt over de gelijknamige baai.  Het bolwerk ligt genesteld tussen de vurig gekleurde bastions van de 15de eeuwse citadel en de glinsterende maanvormige baai.  Een geliefde toeristische trekpleister, die eerder doet denken aan een mondain resort aan de Franse Riviera, dan aan een historische Corsicaanse haven.  Exclusieve jachten glijden langs de haven, omzoomd met chique brasserieën en cafés, terwijl hoog boven de kade de uitkijktorens en kantelen van het Genuese fort over de stad waken.  We verkennen de middeleeuwse kern met zouttoren en citadel, en we kuieren tussen winkels en terrasjes van de benedenstad.
 • We genieten verder van de panorama’s op baaien en kustplaatsen in de richting van L’Île-Rousse.
 • Check-in, avondmaal en overnachting in Hotel Escale Coté Port

Maaltijden inclusief: O A

Binnenland Corsica
Binnenland Corsica
dag
5
de streek van Balagna

Bergdorpen, wijngaarden en romaanse kerken

Het lieflijke karakter van de Balagna met zijn dorpen, wijngaarden en olijfbomen contrasteert met het woeste Corsica van de voorbije dagen – rit langs Corbara naar Pigna, gerestaureerd dorp met kunstambacht en galerijtjes – in Aregno bezoek aan de romaanse Drievuldigheidskapel – Sant’Antonino loert als een arendsnest over de omgeving – langs kronkelende wegen terug naar de kustweg – kennismaking met de mediterrane plantengroei in Les Jardins de Saleccio – overnachting in L’Île-Rousse.

Maaltijden: O M

Meer...

Dag 5

de streek van Balagna - Bergdorpen, wijngaarden en romaanse kerken
 • Het lieflijke karakter van de Balagne met zijn dorpen, wijngaarden en olijfbomen contrasteert met het woeste Corsica van de voorbije dagen.  La Balagne is het achterland  tussen Calvi en L'Île-Rousse.   Deze  'tuin van Corsica' doet zijn naam alle eer aan. Inderdaad, dit prachtig gebied staat vol vijgenbomen, olijfgaarden, boomgaarden en palmbomen. Het is bovendien bezaaid met mooie, hooggelegen dorpjes met smalle steegjes en typische huizen.  Her en der ontdek je een barokke kerk of een romaanse kapel op een kerkhof.
 • Rit langs Corbara naar Pigna, een gerestaureerd dorp met kunstambacht en galerijtjes
 • In Aregno bezoek aan de romaanse Drievuldigheidskapel op het afgelegen kerkhof.
 • Sant’Antonino loert als een arendsnest over de omgeving.  
 • Heerlijke lunch onderweg.
 • Langs kronkelende wegen keren we terug naar de kustweg.  In Les Jardins de Saleccia maken we kennis met de typische Corsicaanse mediterrane plantengroei in een unieke tuinsetting.  
 • Vrij avondmaal in L'Île-Rousse met een keuze te over aan restaurantjes.
 • Overnachting in L’Île-Rousse.

Maaltijden inclusief: O M

Balagne
Balagne

dag
6
Van St.FLorent naar Macinaggio

Door Nebbio en langs de westkust van Cap Corse

De azuurblauwe kusten ruimen plaats voor het woestijnachtige binnenland van le Désert L’Agriate – off-road excursie in terreinwagens door het natuurreservaat L’Agriate naar het parelwitte zandstrand van Saleccia – mogelijkheid om te wandelen of te zwemmen en lunch in een typische cabane – afdaling naar St.Florent en wandeling door deze mondaine badplaats – route langs de westkust van Cap Corse, het noordelijke schiereiland van Corsica – metamorfe gesteentes met typische groene leisteen contrasteren fel met het groenblauwe water in de baaien – via het historische stadje Nonza naar de aangename vissershaven van Port de Centuri – over de pas met de windmolen Mattei naar Macinaggio voor overnachting.

Maaltijden: O M A

Meer...

Dag 6

Van St.FLorent naar Macinaggio - Door Nebbio en langs de westkust van Cap Corse
 • Over de Bocca di Vezzu naar Santu Petru.  De azuurblauwe kusten ruimen plaats voor het woestijnachtige binnenland van le Désert L’Agriate, één van de hoogtepunten van deze regio. Het contrast is totale tussen onbewoond en onvruchtbaar binnenland en de drukke toeristische badplaatsen is nergens zo groot in Corsica.  Ooit de graanschuur van Corsica, werd de streek door overbegrazing een ware woestijn.  De turkooizen weerspiegelingen van de baaien en parelwitte zandstranden roepen de beelden op van idyllische eilanden in de Stille Oceaan.  
 • Met 4WD terreinwagens maken we een off-road excursie door het natuurreservaat L’Agriate naar het parelwitte zandstrand van Saleccia.  Mogelijkheid om te wandelen of te zwemmen en lichte lunch in een typische cabane.
 • Van de verlaten heuvels van de Nebbio, dalen we af naar St.Florent.  Wandeling door deze mondaine badplaats tussen exclusieve winkels en langs de jachthaven.
 • We bereiken Cap Corse, het noordelijke schiereiland van Corsica.  De geologische complexiteit vertaalt zich een een gevarieerd landschap, waar de zeezichten nooit ver weg zijn.  Metamorfe gesteentes met typische groene leisteen contrasteren fel met het groenblauwe water in de baaien.  Via het historische stadje Nonza reizen we verder langs de westkust naar de aangename vissershaven van Port de Centuri.  Over de bergpas gemarkeerd door de windmolen Mattei dalen we af naar de oostkust van het schiereiland.  
 • Check-in, avondmaal en overnachting in Best Western Hotel U Ricordu***in Macinaggio.

Maaltijden inclusief: O M A

Saint-Florent
Saint-Florent
dag
7
Van Macinaggio over Basti naar Solenzara

De lagunes aan de oostkust.

De dorpen aan de oostkust van Cap Corse baden in de ochtendzon – barokke kerkjes en dorpen liggen genesteld tussen wouden en zandstranden – schilderachtige rit langs Pietracorbara en Erbalunga naar Bastia – wandeling door de tweede stad van Corsica met citadel, regionale markt en Place Saint-Nicolas omzoomd met palmbomen – gelegenheid voor een visrestaurantje langs Le Vieux Port – terug even in het bergland van de Haut Nebbio, voor een bezoek aan de romaanse kerk San Michele in Murato – de enige expresweg van Corsica aan de oostkust rijgt woonkernen en industrie aan elkaar tussen relicten van lagunes en uitgestrekte zandstranden – de Griekse en Romeinse geschiedenis van het eiland op de belangrijke archeologische site van Aléria – overnachting in Porto Vecchio.

Maaltijden: O A

Meer...

Dag 7

Van Macinaggio over Basti naar Solenzara - De lagunes aan de oostkust.
 • De dorpen aan oostkust van Cap Corse baden in de ochtendzon.  Barokke kerkjes en dorpen liggen genesteld tussen wouden en zandstranden aan diepe baaien.  Het wordt een schilderachtige rit langs Pietracorbara en Erbalunga naar Bastia.  
 • Tijdens een wandeling verkennen we Bastia, de tweede stad van Corsica met citadel, regionale markt en Place Saint-Nicolas omzoomd met palmbomen.  Hart,
  ziel en karakter, dit zijn de adjectieven die horen bij de  bruisende oude haven van Bastia.  Een levendige stad, waar de schilderachtige trekpleisters aan de oude haven contrasteren met de dynamiek van de moderne ferrydokken.   
 • Gelegenheid voor een visrestaurantje langs Le Vieux Port.
 • We keren even terug even in het bergland van de Haut Nebbio, een streek vaak gehuld in ochtendnevel.  De wijngaarden van de eeuwenoude Patrimonio varen er wel bij.  
 • We bezoeken de Pisaans-romaanse kerk San Michele in Murato gebouwd in de 12de eeuw, schitterend gelegen in de garigue en met respect gerestaureerd. Naïeve en fantasierijke beeldhouwkunst verrijkt de buitengevels, opgetrokken in contrasterende lichte en donkere natuursteen.  
 • De enige expresweg van Corsica aan de oostkust rijgt woonkernen en industrie aan elkaar tussen relicten van lagunes en uitgestrekte zandstranden.  
 • De Griekse en Romeinse geschiedenis van het eiland op de belangrijke archeologische site van Aléria, ooit de hoofdstad van het Romeinse Corsica.  De opgravingen liggen in de oostelijke laagvlakte van Corsica, die na de oude beschavingen in verval geraakte door het ontstaan van moerassen, geteisterd door malaria.  
 • Check-in, avondmaal en overnachting in Hotel Shegara*** in Porto Vecchio.

Maaltijden inclusief: O A 

San Michele Murato
San Michele Murato
dag
8
Les Aiguilles de Bavella

En de dromerige stranden rond Porto Vecchio

Bij het ochtendkrieken een laatste natuurtocht door het natuurpark van Balvella – roze granietrotsen zorgen voor een fantasierijk landschap met bossen en herdershutten – onderbreking in het bergdorp Zonza –  transfer naar de luchthaven van Figari – avondvlucht Figari/Brussel.

Maaltijden: O M

Meer...

Dag 8

Les Aiguilles de Bavella - En de dromerige stranden rond Porto Vecchio
 • Bij het ochtendkrieken voor de weekenddrukte begint een laatste natuurtocht door het natuurpark van Balvella.  Alta Rocca is een prachtig gebergte waar de
  kleur van de rotswanden steeds weer verandert van roze naar grijze granieten.  Het mooiste traject is de weg die voert van Zonza naar Solenzara .  Het absolute hoogtepunt zijn de Col en Aiguilles de Bavella. Dit fantasierijk landschap met grillige rotsformaties vormt het kader voor eeuwenoude wouden met verspreide herdersdorpen.  
 • We onderbreken de tocht in het bergdorp Zonza.  En we dalen terug af naar Porto Vecchio gelegen tussen baaien en granieteilanden aan de kust.
 • Na de lunch transfer naar de luchthaven van Figari.
 • Avondvlucht Figari/Brussel.

Maaltijden inclusief: O M

Les Aiguilles de Balvella
Les Aiguilles de Balvella
 • 8 dagen / 7 nachten 
 • minimum 17 / maximum 27 deelnemers 
 • inbegrepen:
  • overnachting in dubbele kamer met bad of douche en toilet in vermelde hotels of gelijkwaardig
  • bagageservice in de hotels San Damianu en Eden Park voor 1 stuk per persoon
  • lijnvluchten Brussel/Figari heen en terug
  • luchthaventaksen
  • vervoer met autocar ter plaatse zoals vermeld in programma
  • maaltijden vermeld in programma (4 lunches, 5 avondmalen)
  • excursies en inkomgelden zoals vermeld met inbegrip van boottocht en off-road excursie
  • gebruik audiosysteem
  • vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en chauffeur
  • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen 
 • niet inbegrepen:
  • overige maaltijden
  • dranken aan tafel tenzij anders vermeld in het programma
  • optionele excursies in het programma
  • eenpersoonskamer € 315 pk,-, 
  • reis-, bijstands- en bagageverzekering, annuleringsverzekering. 
 • Reisformaliteiten: Geldige identiteitskaart
 • Deelnameprijs per persoon: € 2.349,-

Sartène, Best Western Plus Hotel San Damianu**** , 1 nacht.

Ajaccio, Best Western Plus Hotel Ajaccio Amirauté**** , 1 nacht.

Porto-Ota, Hotel Eden Park**** , 1 nacht.

L’Île-Rousse, Hotel Escale Côte Port*** , 2 nachten.

Macinaggio, Best Western Hotel U Ricordu*** , 1 nacht.

Porto Vecchio, Hotel Shegara***, 1 nacht.

Troeven van dit programma...

 • Boottocht langs het natuurpark Scandola 
 • Kleinschalige karakterhotels.

Wat biedt Cocon Reizen meer...

 • Verkenning off-road met 4X4 terreinwagen van le Désert d’Agriate en het strand van Saleccio 
 • Een mooie selectie van restaurants voor lunches en diners buiten het hotel 
 • Gerd, je gids is geograaf van vorming, een belangrijke troef voor een geologische verkenning van Corsica.

Wij danken je voor je interesse in het reisaanbod van Cocon Reizen.

Wij houden je houden je op de hoogte van de beschikbare plaatsen op deze reis. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vriendelijke groeten,

Fabienne


Corsica - Blijf op de hoogte

Je hebt wel interesse, maar je wenst nog even af te wachten? Wij houden je op de hoogte van de beschikbare of laatste plaatsen op deze reis. Vul alvast hier je gegevens in.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Deze reis is helaas reeds vertrokken.

Ontdek onze andere reizen