logo
  • Reisverhalen

Reisblog Lot: een stormachtige prospectie met Ciarán en Domingos

6 november 23

De maaltijd loopt op zijn einde. Een nieuwsgierige blik naar de deur bij onze kletsnatte entrée. De stemmen in de bedompte ruimte verstommen. Leeg gelepelde dessertkommetjes worden door de patron afgeruimd. La patronne verzekert ons: seulement des produits frais et locaux. Een beschrijving van haar menu bevestigt haar etiket: une cuisine assez généreuse.

Reisverhaal: Genua La Superba

21 oktober 23

Plots staan we op de Piazza de Ferrari, ruim en imposant, waar de gevels de sierlijke fontein omkaderen. We wandelen naar de kathedraal, bewaakt door de leeuwen met krullende manen. Van de protserige Strada Nuova, door smalle stegen met retro winkelpanden richting haven.

Reisblog: Cinque Terre

21 oktober 23

Vernazza. De gekleurde gevels aan de havenkom zijn echter ronduit charmant, schilderachtig. Zo denkt ook het groepje amateurschilder erover, die onder advies en oog van leraar met schildershoed, de mooiste gevel of boot of kerktoren op ezel met doek toveren.

Reisblog Zwitserland: van Saanen naar Spiez

16 oktober 23

Chaque moment de notre vie est un nouveau départ
Une fin et un début, une liaison et une séparation

Yehudi Menuhin 1916-1999

Reisblog Zwitserland: van Mol naar Saanen

13 oktober 23

stappen in de hoogtezon tussen de witte toppen op Glacier 3000 in Les Diablerets. Buiten adem geraken in de ijle lucht, dan weer een versnelling hoger. Het ijs van de gletsjer in kantwerk met zwarte gletsjersilt smelt weg en vloeit en glinstert, en zoekt een weg tussen de morenen.

Reisblog: Zwitserland en Genua

9 oktober 23

15 dagen treinen over Parijs naar Lausanne, Saanen, Spiez, Genua, Interlaken, Luzern, Sempach, Basel en Köln naar Brussel.

Dat wordt onze najaarsprospectie voor de reizen 2024.  Volg onze reisblog.

Reisblog Noorwegen: van Dalen naar Kristiansand

19 augustus 23

En het mooiste vertelt hij wanneer hij vertelt over zijn nieuwste job: zijn kleindochter dagelijks van school halen. Hij verzekert ons dat hij haar gaat omringen met zijn zorg totdat de mobiele telefoon dit zal overnemen.

Reisverhaal Noorwegen: van Lampeland naar Dalen

16 augustus 23

Sinds elektrisch rijden zo populair is in dit land, wordt het tankstation een sociale hotspot. De auto aan de laadpaal dwingt tot een koffietje, een ijsje lekken of een heel gamma aan hotdogs, kaneelkoeken en hamburgers.